Contact

Bogardeind 2
5664 EH Geldrop

Antoon Coolenlaan 1-03
5644 RX Eindhoven

T: 040 - 286 40 40

 

Inschrijven eNieuwsbrief

Aangenaam Anna

Sneller herstel door nieuwe techniek knieprothese

Monday 31 May 2010 11.24
St. Anna Ziekenhuis eerste in regio Eindhoven, tweede in Nederland
Door in de voorbereiding voor het plaatsen van een knieprothese gebruik te maken van MRI-beelden, is het mogelijk om bij elke patiënt de prothese uiterst nauwkeurig te plaatsen. Dit beperkt de herstelperiode van de patiënt, evenals de operatietijd. De afdeling orthopedie van het St. Anna Ziekenhuis is het eerste ziekenhuis binnen deze regio die volgens deze nieuwe, Amerikaanse Signature methode gaat werken. Er wordt gestart met ingang van 1 juli aanstaande.

Door de nieuwe techniek is het niet alleen mogelijk om de prothese nauwkeuriger te plaatsen dan tot op heden mogelijk was, maar wordt deze tevens in één keer en ook sneller geplaatst. Dit resulteert voor de patiënt in minder bot- en bloedverlies. Ook volstaat een kortere operatietijd, waardoor de patiënt minder lang onder narcose is.

Het proces loopt van het maken van driedimensionale MRI-beelden, via de goedkeuring van de orthopeed tot vervaardiging van de mal en vervolgens het plaatsen van de knieprothese bij de patiënt.

In Nederland wordt momenteel op één andere locatie volgens deze methode gewerkt, te weten het Orbis Medisch Centrum te Sittard.

< Terug

Voer a.u.b. een woord in om te zoeken.

A A A

Volg ons op:

Zijn uw juiste mobiele nummer en e-mailadres bij ons bekend?
Ziekenhuiszorg, wat betaalt u?
Open dag 2017