Maag-Darm-Lever (MDL) afdeling voor preventie, onderzoek en behandeling van aandoeningen van het spijsverteringsstelsel

Afdeling

Maag-darm-leverziekten (MDL)

Op de polikliniek maag-darm-leverziekten (MDL) van het Anna Ziekenhuis kom je voor onderzoek en behandeling van klachten of aandoeningen aan je spijsverteringsstelsel. Bijvoorbeeld buikpijn, maagpijn of zuurbranden, geelzucht, bloedverlies via anus, kanker en chronische darmontstekingen.

Je kunt bij ons terecht voor

Preventie, onderzoek en behandeling van aandoeningen van het spijsverteringsstelsel. Dat wil zeggen van het maagdarmkanaal (slokdarm, maag, darmen, het gebied rond de anus), de lever, alvleesklier en galwegen. Je kunt daarbij denken aan ziekte van Crohn, colitis ulcerosa, glutenintolerantie, maagzweer, maagbloeding, hepatitis, levercirrose, eetstoornissen en galstenen. Onze maag-darm-lever-artsen onderzoeken en behandelen volwassenen en kinderen.

Verpleegkundig spreekuur coloscopie en gastroscopie met sedatie

De verpleegkundige begeleidt je bij de voorbereidingen op jouw inwendig kijkonderzoek van de dikke darm (coloscopie) of van de maag (gastroscopie).

IBD-spreekuur

IBD is de verzamelnaam voor chronische darmontstekingen, waaronder Ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Tijdens het IBD-spreekuur krijg je uitleg en begeleiding bij jouw ziekte van de verpleegkundige in samenwerking met de MDL-arts.

Deze video wordt getoond na het accepteren van cookies

Samenwerking in het ziekenhuis

Bij jouw zorg werken onze MDL-artsen intensief samen met andere specialisten in ons ziekenhuis, onder andere met internisten, chirurgen, kinderartsen, oncologen en pathologen. Zo nodig is er overleg met collega’s van het academisch ziekenhuis Maastricht UMC+. Behalve met de MDL-arts heb je regelmatig contact met onze MDL-verpleegkundigen. Je krijgt van hen uitgebreide informatie over jouw ziektebeeld, medicijnen, onderzoeken en behandelmethoden en een optimale begeleiding tijdens jouw zorgtraject. 

Certificeringen

Het Anna Ziekenhuis is door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gecertificeerd voor het doen van vervolgonderzoek bij het bevolkingsonderzoek darmkanker.

Groen vinkje voor goede darmkankerzorg

Toegekend door de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK). Wij voldoen aan alle minimale voorwaarden voor goede darmkankerzorg.

Certificaat RIVM voor vervolgonderzoek na bevolkingsonderzoek darmkanker

RIVM gecertificeerd voor screening van patiënten na het bevolkingsonderzoek darmkanker.