Contact

Bogardeind 2
5664 EH Geldrop

Antoon Coolenlaan 1-03
5644 RX Eindhoven

T: 040 - 286 40 40

 

Inschrijven eNieuwsbrief

Aangenaam Anna

Patiënten Educatie Programma Parkinson (PEPP) St. Anna Ziekenhuis succesvol

Thursday 11 June 2009 14.38

Het Patiënten Educatie Programma Parkinson (PEPP) voorziet patiënten en hun partner van handvatten ter ondersteuning van hun aandoening op het psychologische en sociale vlak. De afdeling neurologie van het St. Anna Ziekenhuis organiseert het PEPP twee keer per jaar.

Het Patiënten Educatie Programma Parkinson (PEPP) wordt gegeven in acht wekelijkse bijeenkomsten. Patiënt en partner worden daarbij in twee groepen verdeeld, wat bijdraagt aan het meer vrijuit spreken. Het programma voorziet in een afname van psychologische en sociale problemen als gevolg van de ziekte, waardoor de kwaliteit van leven voor patiënt en partner verbetert.

Inmiddels hebben een tweetal PEPP plaatsgevonden. Als gevolg van de ruime belangstelling heeft de afdeling neurologie besloten om het PEPP voort te zetten.

Het PEPP wordt begeleid door een deskundige op het gebied van Parkinson, met ervaring in het geven van groepstrainingen.

 

Er is helaas geen gelegenheid meer om u aan te melden voor de PEPP cursus in oktober van dit jaar. Nieuwe data voor 2010 volgen dit najaar. De eerstvolgende gelegenheid is een nader te bepalen datum in januari. Aanmelden is mogelijk via de parkinson verpleegkundige mw. Marga Lurvink, via de poli neurologie. (Telefoon 040 - 286 4887) Ook niet-patienten van het St. Anna Ziekenhuis kunnen deelnemen.

Meer nieuws >

Zie ook de overzichtspagina neurologie >

 

 

 

 

 

< Terug

Voer a.u.b. een woord in om te zoeken.

A A A

Volg ons op:

Zijn uw juiste mobiele nummer en e-mailadres bij ons bekend?
Ziekenhuiszorg, wat betaalt u?
Open dag 2017