Het St. Anna Ziekenhuis verzamelt, bewaart en verwerkt persoonsgegevens. In deze privacystatement vindt u welke persoonsgegevens wij bewaren, waar wij die gegevens bewaren en waarom. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid.

Onze contactgegevens

Het St. Anna Ziekenhuis is een ziekenhuis, onderdeel van de St. Anna Zorggroep. Hieronder vindt u al onze contactgegevens.
Bezoekadres:
Bogardeind 2
5664 EH Geldrop

Postadres:
Postbus 90
5660 AB Geldrop
 
Functionaris gegevensbescherming
E-mail:  functionaris-gegevensbescherming@st-anna.nl

Persoonsgegevens die wij verwerken

Op het moment dat u onze cookies accepteert, slaan wij ook uw internetbrowser op en het apparaat waarmee u de website bezoekt. Deze gegevens gebruiken wij om de prestaties van onze website te meten in Google Analytics. Uw IP-adres wordt niet gemeten tijdens uw bezoek aan onze website. We hebben Google Analytics geïmplementeerd volgens de richtlijnen van de Autoriteit Persoonsgegevens, gepubliceerd op 6 maart 2018. U bezoekt onze website dan ook anoniem.

Onze website bevat verschillende webformulieren. De inhoud van de webformulieren worden niet opgeslagen op de server van onze website. Ze worden direct naar ons verzonden. Voor de volledigheid vindt u hier een overzicht van de diverse formulieren en de velden waar wij persoonsgegevens verzamelen.

Met ons klachtenformulier kunt u een klacht indienen. Als u het formulier invult en verstuurt, ontvangen wij naast uw klacht:

  • uw voorletters;
  • uw naam;
  • uw tussenvoegsel;
  • uw geslacht;
  • uw geboortedatum;
  • uw adres (straat, nummer, toevoeging, postcode en plaats);
  • uw telefoonnummer;
  • uw mobiele telefoonnummer;
  • uw e-mailadres;
  • naam van de patiënt;
  • geslacht van de patiënt;
  • geboortedatum van de patiënt.

Onderaan alle centrumpagina’s, specialismepagina’s, polikliniekpagina’s, afdelingenpagina’s, onderzoekspagina’s en behandelpagina’s kunt u een vraag naar ons sturen. Deze vraag wordt gestuurd naar de bijbehorende polikliniek of naar het e-mailadres patientenvoorlichting@st-anna.nl. Als u het contactformulier invult en verstuurt ontvangen wij naast uw bericht:

  • uw voornaam;
  • uw achternaam;
  • uw e-mailadres;
  • uw geboortedatum.

Het St. Anna Ziekenhuis biedt een aantal behandelingen aan die op 1 dag plaatsvinden. Om u aan te melden voor deze behandelingen, kunt u een intakeformulier invullen. Als u dit intakeformulier invult en verstuurt, ontvangen wij:

  • uw geslacht;
  • uw voornaam en achternaam;
  • uw adres;
  • uw geboortedatum;
  • uw telefoonnummer;
  • uw e-mailadres;
  • welke klachten u heeft;
  • de (mogelijke) oorzaak van uw klachten;
  • behandelgeschiedenis van deze klacht;
  • de status van uw gezondheid;
  • uw lengte;
  • uw gewicht;
  • uw BMI;
  • relevante medische geschiedenis;
  • reisgeschiedenis;
  • woonsituatie;
  • medicijngebruik;
  • allergieën.

Voordat patiënten een afspraak maakt bij de polikliniek orthopedie, vragen wij hen om een intakeformulier in te vullen. Als u het intakeformulier invult en verstuurt, ontvangen wij:

  • uw geslacht;
  • uw naam;
  • uw voorletters;
  • uw adres;
  • uw telefoonnummer;
  • uw mobiel nummer;
  • uw e-mailadres;
  • hoe wij u het best kunnen bereiken;
  • het soort afspraak dat u maakt;
  • de reden van uw afspraak;
  • welke klachten u heeft;
  • relevante medische geschiedenis;
  • uw voorkeur voor een arts.

Het St. Anna Ziekenhuis biedt de service om online een kaartje te sturen naar een persoon die in het ziekenhuis ligt. Naast de tekst die u op het kaartje schrijft ontvangen wij:

  • de naam van de patiënt;
  • de locatie waar de patiënt verblijft;
  • op welke afdeling de patiënt ligt;
  • op welk kamernummer de patiënt ligt;
  • uw naam;
  • uw e-mailadres.

Het St. Anna Ziekenhuis organiseert regelmatig activiteiten. Soms is het in verband met de organisatie van een activiteit nodig om u vooraf aan te melden. Als u zich aanmeldt voor een activiteit ontvangen wij:

  • uw naam;
  • uw telefoonnummer;
  • uw e-mailadres.

Het St. Anna Ziekenhuis verstuurt nieuwsbrieven. U kunt zich voor deze nieuwsbrief aanmelden. Als u zich aanmeldt, ontvangen wij:

  • voor welke nieuwsbrief u zich aan wilt melden;
  • uw voorletters;
  • uw voornaam;
  • het tussenvoegsel;
  • uw achternaam;
  • uw geslacht;
  • straat;
  • huisnummer;
  • postcode;
  • woonplaats;
  • telefoon;
  • e-mailadres.

Persoonsgegevens van jongeren onder de 16 jaar

In principe verzamelen wij geen persoonsgegevens van websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar, tenzij zij toestemming hebben van een ouder of een verzorger. Helaas is het voor ons moeilijk om te controleren of een bezoeker 16 jaar of ouder is. Daarom raden wij ouders en verzorgers aan om betrokken te zijn bij de online activiteiten van kinderen. Denkt u dat wij persoonsgegevens hebben verzameld van een kind zonder uw toestemming? Dan kunt u contact opnemen met onze Functionaris gegevensbescherming. Wij verwijderen dan de informatie.

Waarom verzamelen wij persoonsgegevens?

We hebben de volgende redenen om gegevens te verzamelen:

  1. Wij hebben uw voorletters, uw naam, uw tussenvoegsel, uw geslacht, uw geboortedatum, uw adres (straat, nummer, toevoeging, postcode en plaats), uw telefoonnummer, uw mobiele telefoonnummer, uw e-mailadres, de naam van de patiënt, het geslacht van de patiënt en de geboortedatum van de patiënt nodig om uw klacht goed en zorgvuldig te behandelen.
  2. Wij hebben uw voornaam, achternaam en e-mailadres nodig om de contactaanvraag te beantwoorden. Uw geboortedatum hebben wij nodig om beter antwoord te geven op uw vraag.
  3. Bij de intakeformulieren hebben we uw gegevens nodig om op een goede manier u te woord te staan en de behandeling voor te bereiden.
  4. De gegevens voor onze e-mailnieuwsbrief gebruiken wij om u de nieuwsbrief toe te sturen.
  5. De gegevens, die u verstuurt bij het aanmaken van een e-card, gebruiken we om de e-card bij de patiënt af te leveren.
  6. Wanneer u zich aanmeldt voor een activiteit, gebruiken we deze gegevens om onze activiteit goed voor u te kunnen organiseren.
  7. Wij willen graag weten op welke internetbrowser u zit en van welk apparaat u gebruikt maakt. Met deze informatie kunnen wij onze website verbeteren.
  8. Met inzicht in welke webpagina’s bezocht worden, kunnen we onze diensten afstemmen op de wensen van onze bezoekers.

Geautomatiseerde besluitvorming

Het St. Anna Ziekenhuis maakt geen gebruik van geautomatiseerde besluitvorming die gevolgen kunnen hebben voor personen. Een geautomatiseerde besluitvorming houdt in dat een computerprogramma of een computersysteem een besluit maakt.

Hoe lang bewaren wij persoonsgegevens?

Het St. Anna Ziekenhuis bewaart de gegevens niet langer dan nodig is. Bepaalde gegevens slaan wij op in het Elektronisch Patiëntendossier (EPD). Voor meer informatie kunt u ons privacybeleid opvragen. Ook kunt u contact opnemen met onze Functionaris gegevensbescherming.

Met wie delen wij de persoonsgegevens?

Het St. Anna Ziekenhuis verkoopt uw persoonsgegevens niet aan andere partijen. Wij verstrekken persoonsgegevens alleen aan partijen die ons helpen bij optimaliseren van onze diensten of aan partijen waaraan wij wettelijk verplicht zijn om de gegevens mee te delen. Met bedrijven die de gegevens verwerken, hebben wij een verwerkersovereenkomst gesloten. In deze overeenkomst staat:

  • dat wij verwachten dat onze partners op dezelfde manier met de gegevens omgaan als wij;
  • dat wij willen weten welke personen er binnen de organisatie bij de gegevens kunnen.

Cookies en andere functionaliteiten

Onze website https://www.st-anna.nl/ maakt gebruikt van cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan een website wordt opgeslagen in de browser van uw computer, telefoon of tablet, zoals Internet Explorer, Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox et cetera. Er bestaan verschillende soorten cookies:

  • Functionele cookies: cookies die ervoor zorgen dat de website werkt.
  • Analytische cookies: cookies die inzicht geven in hoe bezoekers gebruik maken van een website.
  • Advertising cookies: deze cookies houden bijvoorbeeld bij hoe vaak promotionele content is bekeken en voorkomen dat u te vaak dezelfde advertentie ziet.

https://www.st-anna.nl/ maakt gebruik van alle hierboven genoemde cookies. Maar wij gebruiken de cookies alleen voor een technische reden en het tonen van specifieke content. Deze cookies zorgen er bijvoorbeeld dat de website goed werkt en dat wij de website kunnen optimaliseren. Ook plaatsen we cookies die bijhoudt hoe u over de website heen ‘surft’. Met deze cookies kunnen wij geanonimiseerd bekijken welke content bezoekers belangrijk vinden.

Bij uw eerste bezoek aan de website hebben wij u geïnformeerd over de cookies. Ook hebben wij uw toestemming gevraagd om de cookies te plaatsen. Wilt u niet meer dat wij de cookies van uw bezoek opslaan? Dan kunt u zichzelf afmelden voor de cookies door uw internetbrowser zó in te stellen, dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kunt u ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van uw browser verwijderen. Bekijk hier hoe dat werkt: https://www.consumentenbond.nl/internet-privacy/cookies-verwijderen.

Op onze website worden ook cookies geplaatst door YouTube en het door dit platfom gebruikt advertentienetwerk DoubleClick. Dat komt doordat er een YouTube filmpje op onze website staat. YouTube onthoudt welke filmpjes u heeft bekeken en gebruikt dit om andere voorkeuren te laten zien.

In onderstaand (bijna volledig) overzicht hebben we de verschillende cookies genoteerd:

 

Cookie

Omschrijving

Bewaartermiin

_ga

Cookie voor de webstatistieken van Google Analytics

26 maanden

_gat

Cookie voor de webstatistieken van Google Analytics

Per sessie

_gid

Cookie voor de webstatistieken van Google Analytics

Per sessie

allowCookies

Registratie of u bij uw eerste bezoek de cookies hebt geaccepteerd

325 dagen

ASP.NET_SessionId

 

Functionele cookie voor de werking van de site

Per sessie

ARRAffinity

 

Functionele cookie voor de werking van de site

Per sessie

_dc_gtm_UA-6188671-7

Cookie voor het inladen van scripts via Google TagManager

Per sessie

 

gtm_auth

 

Cookie voor het inladen van scripts via Google TagManager

Per sessie

 

gtm_debug

 

Cookie voor het inladen van scripts via Google TagManager

Per sessie

 

gtm_preview

 

Cookie voor het inladen van scripts via Google TagManager

Per sessie

 

_RequestVerificationToken

 

 

Functionele cookie voor de werking van de site

Per sessie

UMB_UPDCHK

 

Functionele cookie voor de werking van de site

Per sessie

IDE

Cookie van YouTube / DoubleClick, geplaatst bij het tonen van een video

350 dagen

DSID

Cookie van YouTube / DoubleClick, geplaatst bij het tonen van een video

10 dagen

VISITOR_INFO1_LIVE

 

Registreert uw internetverbinding voor de bandbreedte en het tonen van verwante video’s door YouTube

79 dagen

 

YSC

 

Registreert een unieke ID om statistieken bij te houden welke video's van YouTube u heeft bekeken

Per sessie

Ik wil mijn gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Als wij persoonsgegevens van u hebben, heeft u een aantal rechten. U vindt deze in ons Reglement Omgaan met persoonsgegevens St. Anna Zorggroep. Meer informatie over ons reglement vindt u in ons privacybeleid.

Vindt u dat wij niet zorgvuldig met uw persoonsgegevens omgaan? Dan kunt u een klacht indienen bij de nationale toezichthouder. Deze partij heet de Autoriteit Persoonsgegevens. U kunt de klacht via https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons indienen.

Hoe beveiligen wij uw persoonsgegevens?

Het St. Anna Ziekenhuis neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact met onze Functionaris gegevensbescherming.