Anesthesiologie: verdoving waardoor je pijn niet meer kunt voelen

Afdeling

Anesthesiologie

Anesthesiologie houdt zich bezig met anesthesie: verdoving waardoor je pijn niet meer kunt voelen. Je krijgt anesthesie voor een operatie. Er zijn drie vormen van anesthesie: narcose (algehele anesthesie), plaatselijke of regionale verdoving (anesthesie) en roesje (sedatie). Welke vorm van anesthesie je krijgt, hangt af van de aard van de operatie en van jouw lichamelijke gesteldheid. De anesthesioloog bepaalt de vorm van anesthesie, maar hij of zij zal uiteraard zoveel mogelijk rekening houden met jouw voorkeur.

Aangenaam Anna

Kwaliteit en veiligheid staan bij het Anna Ziekenhuis hoog in het vaandel. Ook bij het specialisme anesthesiologie doen wij er alles aan om de kwaliteit en veiligheid van de zorg voor onze patiënten te garanderen. Het Anna Ziekenhuis heeft hiervoor van Qualicor Europe het kwaliteitskeurmerk voor kwaliteit en veiligheid ontvangen. Met de Qualicor-accreditatie laat het Anna Ziekenhuis zien dat wij ons continu richten op verbeteren van de kwaliteit van de geleverde zorg.

Wij bereiden je zo goed mogelijk voor op je operatie

Voor jouw operatie heb je gesprekken met je specialist, anesthesioloog en/of een anesthesiologisch geschoold verpleegkundige. Je krijgt ook verschillende informatiefolders mee over je operatie en de gang van zaken op de operatiekamer. Het kan zijn dat je na het horen en lezen van alle informatie nog vragen hebt. Als iets onduidelijk is of als je nog vragen hebt, dan kun je altijd voor jouw operatie contact opnemen met het secretariaat anesthesiologie. Het secretariaat anesthesiologie is telefonisch bereikbaar op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag tussen 9:00 en 13:00 uur.