Behandelen knieklachten zonder operatie

chevron_left Orthopedie

Waarom kiezen voor Behandelen knieklachten zonder operatie?

  • Niet opereren als dat niet nodig is
  • Hulp bij leren omgaan met artrose
St. Anna Logo

U heeft pijn aan uw knie maar u wilt een knieoperatie (nieuwe knie) nog even uitstellen. Uw orthopeed bespreekt met u hoe we de kniepijn minder of dragelijk kunnen maken. Een behandeling zonder operatie dus. In het Anna Ziekenhuis zijn verschillende behandelingen mogelijk.

Bij artrose knie een injectie als behandeling

U kunt een injectie in de versleten knie krijgen als u veel pijnklachten heeft, maar u nog geen operatie wilt. Of als niet helemaal duidelijk is of de klachten uit de knie komen. U krijgt een spuitje met daarin een pijnstiller en ontstekingsremmer. Dit zorgt ervoor dat u minder pijn heeft en weer beter kunt bewegen. De knie-injectie kunt u direct tijdens uw afspraak op de polikliniek krijgen.

Pijnstilling bij artrose

Paracetamol of andere pijnstillers slikken, kan ook helpen tegen de pijn in uw knie. Samen bekijken we welke medicijnen voor u geschikt zijn en hoe vaak en hoe lang u deze moet slikken.

Fysiotherapie bij artrose

Ondanks de pijn kunnen oefeningen bij een knie met artrose een positief effect hebben op uw pijnklachten. Samen met uw fysiotherapeut doet u oefeningen voor spierkracht, stabiliteit en om soepel te blijven. U kunt natuurlijk ook kiezen om zelf aan de slag te gaan met oefeningen voor uw heup. U krijgt dan eenmalig uitleg en advies van een fysiotherapeut.

Leven met een versleten knie

Veranderingen in uw leefstijl kunnen ook vermindering van pijn bij artrose geven. In het Anna Ziekenhuis kunnen wij u hierbij begeleiden. Samen met een leefstijlcoach of fysiotherapeut kijkt u welke veranderingen u kunt maken. Een diëtiste kan u begeleiden bij veranderingen in uw eetpatroon of voeding.

Veelgestelde vragen

Hebben jullie een fysiotherapeut gespecialiseerd in de knie?

Ja. Onze fysiotherapeuten hebben veel ervaring met knieklachten zoals slijtage aan de knie.  

Hoe lang werkt een injectie met pijnstilling bij artrose?

Dat verschilt. Soms merkt u na 2 tot 3 dagen effect, maar dit kan ook langer duren. Een injectie werkt enkele weken, of langer.

Hoe lang kan ik een knieoperatie uitstellen met deze behandelingen?

Het is niet precies te zeggen hoelang u een nieuwe knie kunt uitstellen. Dit hangt bijvoorbeeld af van de ernst van uw klachten, hoe u uw klachten ervaart en welk effect deze behandeling(en) hebben op uw klachten. 

 

 

Het proces

Uitstellen operatie bij artrose in de knie

Heeft u pijn in uw knie? Is het kraakbeen door artrose of overmatig sporten versleten? Is er artrose in uw knie vastgesteld? Dan zijn er een aantal mogelijkheden. Wij proberen samen met u een operatie uit te stellen als dat mogelijk is. Er zijn verschillende andere behandelingen mogelijk. Zoals een injectie met pijnstilling en een ontstekingsremmer, oefentherapie of het slikken van pijnstillers. Zo kunt u lekker bewegen, zoveel mogelijk zonder pijn.

Terug naar de polikliniek bij knieklachten

We houden goed in de gaten of uw klachten met deze behandeling(en) verbeteren. Als dat nodig is komt u na 2 tot 3 maanden weer op de polikliniek om de resultaten te bespreken.

Stel je vraagWij beantwoorden je vraag binnen 2 werkdagen

Voor medische vragen: neem telefonisch contact op met de polikliniek of maak gebruik van BeterDichtbij als je daarvoor bent aangemeld. Gebruik het afsprakenformulier voor het maken of wijzigen van een afspraak.