Behandelen knieklachten zonder operatie

chevron_left Orthopedie
9893.jpg

Waarom kiezen voor Behandelen knieklachten zonder operatie?

  • Niet opereren als dat niet nodig is
  • Speciaal Beweegprogramma Artrose
  • Hulp bij leren omgaan met artrose
St. Anna Logo

U heeft pijn aan uw knie maar u wilt een knieoperatie (nieuwe knie) nog even uitstellen. Uw orthopeed bespreekt met u hoe we de kniepijn minder of dragelijk kunnen maken. Een behandeling zonder operatie dus. In het Anna Ziekenhuis zijn verschillende behandelingen mogelijk.

Bij artrose knie een injectie als behandeling

U kunt een injectie in de versleten knie krijgen als u veel pijnklachten heeft, maar u nog geen operatie wilt. Of als niet helemaal duidelijk is of de klachten uit de knie komen. U krijgt een spuitje met daarin een pijnstiller en ontstekingsremmer. Dit zorgt ervoor dat u minder pijn heeft en weer beter kunt bewegen. De knie-injectie kunt u direct tijdens uw afspraak op de polikliniek krijgen.

Pijnstilling bij artrose

Paracetamol of andere pijnstillers slikken, kan ook helpen tegen de pijn in uw knie. Samen bekijken we welke medicijnen voor u geschikt zijn en hoe vaak en hoe lang u deze moet slikken.

Fysiotherapie bij artrose

Ondanks de pijn kunnen oefeningen bij een knie met artrose een positief effect hebben op uw pijnklachten. Dit kan bijvoorbeeld in een persoonlijk beweegprogramma. Bijvoorbeeld het artrose beweegprogramma in het Anna Ziekenhuis. Of u gaat zelf aan de slag met knie-oefeningen na uitleg en advies van een fysiotherapeut.

Versleten knie? Oefeningen met Beweegprogramma Artrose 

Speciaal voor mensen met artrose in de knie biedt het Anna Ziekenhuis het Beweegprogramma Artrose. U kunt dit programma volgen als u last heeft van artrose in uw heup of knie. Onder begeleiding van een beweegcoach of fysiotherapeut proberen we uw klachten te verminderen. U ervaart hoe leuk het kan zijn om lekker te bewegen. Tegelijkertijd werkt u aan het versterken van uw knie en aan uw conditie. Zo wordt u fitter en kunt u meer ondernemen in uw dagelijks leven. Mocht een nieuwe knie op den duur toch onvermijdelijk zijn, dan helpt een sterke knie ook bij de revalidatie na de knieoperatie. 

Leven met een versleten knie

Veranderingen in uw leefstijl kunnen ook vermindering van pijn bij artrose geven. In het Anna Ziekenhuis kunnen wij u hierbij begeleiden. Samen met een leefstijlcoach of fysiotherapeut kijkt u welke veranderingen u kunt maken. Een diëtiste kan u begeleiden bij veranderingen in uw eetpatroon of voeding.

Veelgestelde vragen

Hebben jullie een fysiotherapeut gespecialiseerd in de knie?

Ja. De fysiotherapeuten die u vindt tijdens het Beweegprogramma Artrose hebben veel ervaring met knieklachten zoals slijtage aan de knie. De persoonlijke oefeningen zijn goed afgestemd op uw klachten en situatie. Daarbij traint u met lotgenoten zodat u ook op veel steun en begrip kunt rekenen vanuit de groep.   

Hoe lang werkt een injectie met pijnstilling bij artrose?

Dat verschilt. Soms merkt u na 2 tot 3 dagen effect, maar dit kan ook langer duren. Een injectie werkt enkele weken, of langer.

Hoe lang kan ik een knieoperatie uitstellen met deze behandelingen?

Het is niet precies te zeggen hoelang u een nieuwe knie kunt uitstellen. Dit hangt bijvoorbeeld af van de ernst van uw klachten, hoe u uw klachten ervaart en welk effect deze behandeling(en) hebben op uw klachten. 

 

 

Het proces

Uitstellen operatie bij artrose in de knie

Heeft u pijn in uw knie? Is het kraakbeen door artrose of overmatig sporten versleten? Is er artrose in uw knie vastgesteld? Dan zijn er een aantal mogelijkheden. Wij proberen samen met u een operatie uit te stellen als dat mogelijk is. Er zijn verschillende andere behandelingen mogelijk. Zoals een injectie met pijnstilling en een ontstekingsremmer, oefentherapie of het slikken van pijnstillers. Zo kunt u lekker bewegen, zoveel mogelijk zonder pijn.

Terug naar de polikliniek bij knieklachten

We houden goed in de gaten of uw klachten met deze behandeling(en) verbeteren. Als dat nodig is komt u na 2 tot 3 maanden weer op de polikliniek om de resultaten te bespreken.

Stel uw vraagWij beantwoorden uw vraag binnen 2 werkdagen

Voor medische vragen: neem telefonisch contact op met de polikliniek of maak gebruik van BeterDichtbij als u daarvoor bent aangemeld. Gebruik het afsprakenformulier voor het maken of wijzigen van een afspraak.