Beweegprogramma Artrose

chevron_left Orthopedie
DSCF5961.JPG
St. Anna Logo

Het Beweegprogramma Artrose:

  • voor mensen met slijtage aan heup- en/of kniegewricht
  • pijnklachten verminderen en plezier in bewegen ervaren
  • werken aan betere spierkrachten conditie
  • onder begeleiding van beweegcoach en fysiotherapeut

Het doel van het programma is dat u na drie maanden zo bent dat u zelf met sporten of bewegen aan de slag kunnen gaan. Voordat u deelneemt aan het programma krijgt u een intake met een van onze fysiotherapeuten.

Plezier in bewegen ervaren

Joan van Isselt en Corrie van Doorne doen mee aan het Beweegprogramma Artrose. Joan vertelt: “Ik merkte dat mijn knieën steeds meer pijn gingen doen. De huisarts stuurde me door naar de orthopeed en die constateerde artrose. In overleg met de orthopeed en de fysiotherapeut koos ik ervoor voorlopig niet te opereren.”

Het Beweegprogramma Artrose kwam precies op het juiste moment voor Joan. “De combinatie van fysiotherapie en bewegen pakt goed uit voor mij. Het is soms wel zwaar, maar ik merk dat ik veel fitter ben en meer kan. Het helpt me echt bij alles in mijn dagelijks leven.”

Professionele begeleiding

Corrie is al wel geopereerd. In 2015 kreeg ze een nieuwe knie. Daarnaast heeft ze artrose in haar linker heup. “Bewegen is belangrijk voor mij, omdat dan alles lekker soepel blijft. Ik ben geen type voor een sportschool en alleen bewegen vind ik niet leuk. Daarom ben ik blij met het Beweegprogramma Artrose. Met de professionele begeleiding weet je dat je goed bezig bent. Daarnaast sport je met gelijkgestemden. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje. We delen pijn en ervaringen en we steunen en motiveren elkaar. Het is ook nog eens heel gezellig. Ik hoop dan ook dat we na dit programma iets kunnen vinden om samen door te gaan.”

Benieuwd?

Bel ons voor meer informatie over dit beweegprogramma  via: 0402864831. Onze fysiotherapeuten gaan graag met u in gesprek over uw situatie om uw vragen over Beweegprogramma Artrose zo goed mogelijk kunnen beantwoorden.

Stel uw vraagWij beantwoorden uw vraag binnen 2 werkdagen