Wanneer u door kanker een borst moet missen, kunt u een borstreconstructie overwegen. Een nieuwe borst kan de kwaliteit van uw leven verbeteren. Vrijwel bij iedere vrouw is een borstreconstructie mogelijk. Een borstreconstructie vindt soms plaats tijdens dezelfde operatie waarin de amputatie wordt verricht. Of binnen 6 tot 12 maanden na de borstverwijdering, of na beëindiging van uw bestralingsbehandeling en/of chemotherapie. Ook reconstructie van de tepel is mogelijk. Meestal gebeurt dit 6 tot 12 maanden na de borstreconstructie. De plastisch chirurg verricht de operatie.
Een borstreconstructie in het St. Anna Ziekenhuis
Een borstreconstructie is zowel lichamelijk als geestelijk een zware ingreep. Het is belangrijk dat u nauwkeurig weet wat u kunt verwachten van de ingreep en het resultaat. Uw arts bespreekt daarom uitvoerig uw verwachtingen, de mogelijkheden voor een borstreconstructie in uw situatie en welke operatiemethode voor u het meest geschikt is. In het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop kunnen de plastisch chirurgen namelijk verschillende operatietechnieken toepassen om een nieuwe borst te maken. Ook krijgt u informatie over de mogelijke kosten. In principe vergoeden alle zorgverzekeraars een borstreconstructie na borstkanker. U kunt bij uw zorgverzekeraar navragen hoe deze zorg voor u geregeld is.
Borstreconstructie na een borstamputatie
Onze plastisch chirurg dr. Esther Mesters gaat in gesprek met haar patiënte Erica Staal. Erica deelt haar ervaring over de begeleiding en behandelingen tijdens het traject van borstkanker tot en met de reconstructie bij Borstzorg Anna.
Deze video wordt getoond na het accepteren van cookies