Btbreuk (botfractuur) bij kinderen - behandeling

9893.jpg
St. Anna Logo

Kinderen met een botbreuk (botfractuur) kunnen terecht bij het Anna Ziekenhuis. Er zijn verschillende manieren om de genezing van een botbreuk te bevorderen. Dit kan bijvoorbeeld met een gipsbehandeling, ijzeren pennen en titanium pennen. Welke behandeling geschikt is, hangt af van de soort breuk die uw kind heeft.

 

Hoe geneest een botbreuk?

Gipsbehandeling:

Soms is een gipsbehandeling voldoende. Gips zorgt ervoor dat gebroken, verplaatste of vergroeide botten zo goed mogelijk op hun plaats blijven zitten. Zo kan het bot goed herstellen.

IJzeren pinnen:

Soms is het nodig om een bot dat hersteld is te verstevigen met een ijzeren pin (K-draden, Kirschner draden). De chirurg brengt de pin door de huid en door beide delen van de breuk aan. Als de breuk weer is vastgegroeid, verwijdert de chirurg de pinnen weer bij uw kind.

Titanium pennen (TEN-pen, Nancy pen):

Bij breuken in het middelste gedeelte van lange botten, plaatst de chirurg soms dikkere, flexibele pennen van titanium. De chirurg brengt deze pen in via de huid onder de groeischijf. Als de breuk weer is vastgegroeid, worden de pennen weer verwijderd.

Als bij uw kind een stukje van groeischijf beschadigd is, probeert de chirurg deze te repareren met een stukje vet of ander materiaal. Zo wordt voorkomen dat er bot onregelmatig gaat groeien of dat het scheefgroeit. Als de beschadiging in de groeischijf te groot is, kan de chirurg die niet meer repareren. Het is dan alleen mogelijk om de gevolgen te behandelen.

 

Botbreukbehandeling bij het Anna Ziekenhuis

Bij onze afdeling chirurgie kan uw kind snelle, kwalitatief hoogwaardige zorg verwachten. Tijdens het bezoek aan onze polikliniek bekijken wij de botbreuk van uw kind. Aan de hand van deze afspraak bekijkt de chirurg welke behandeling het best bij de breuk past.

 

Informatie over een opname bij een chirurgische ingreep

De chirurgen van het Anna Ziekenhuis hechten bijzonder veel waarde aan een direct arts-patiënt contact. Toch is dit tijdens een opname en behandeling niet altijd mogelijk. Het is afhankelijk van de ingreep en hoe lang uw kind opgenomen wordt. Lees de informatie over uw opname bij een chirurgische ingreep.

 

Stel uw vraagWij beantwoorden uw vraag binnen 2 werkdagen

Wij kunnen u via dit formulier geen antwoord geven op medisch inhoudelijke- en spoedvragen. Een afspraak maken kan alleen telefonisch. Neemt u contact op met uw huisarts/ behandelend arts als u vragen heeft over uw persoonlijke gezondheidstoestand, diagnose of een behandeling.