Cardiovasculaire Risicodienst

Cardiovasculaire Risicodienst

In uw huisartsenpraktijk is gestart met het zorgprogramma Cardiovasculair Risicomanagement (CVRM) voor controle van patiënten met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Zoals u weet, draagt regelmatige controle bij tot een goede behandeling.

Uw huisarts heeft u daarom aangemeld bij de Cardiovasculaire Risicodienst (CVRD), van DiAnna, het diagnostisch centrum van het Anna Ziekenhuis. Dit houdt in dat u, namens de huisarts, oproepen ontvangt voor een (half)jaarlijks bloed- en urineonderzoek.

Het bloed- en urineonderzoek bestaat onder andere uit het bepalen van de cholesterolwaardes, de bloedsuikerwaarde en de nierfuncties. Door deze zorgvuldige en gestructureerde aanpak kunnen risicofactoren voor hart- en vaatziekten onder controle blijven en eventueel tijdig behandeld worden.

De zorg rondom risicofactoren voor hart- en vaatziekten wordt verzorgd door de huisarts, de praktijkondersteuner of de assistente. Uw huisarts ontvangt, na bloedafname, binnen enkele dagen de onderzoeksresultaten. Als u nog geen afspraak heeft, dan kunt u met de huisarts of praktijkondersteuner een afspraak maken om deze uitslagen te bespreken.

Voor vragen of verhinderingen kunt u contact opnemen met de Cardiovasculaire Risicodienst, op werkdagen bereikbaar van 9.00 - 12.00 uur, telefoonnummer: 040 - 286 40 39.

Bloedafname bij u in de buurt

Voor bloedafname kunt u terecht op één van onze bloedafnamelocaties bij u in de buurt. Uw resultaten worden direct opgeslagen in het systeem van het Anna Ziekenhuis en zijn zo snel inzichtelijk voor uw specialist.

De locaties en actuele openingstijden vindt u op www.annaziekenhuis.nl/ bloedafname. Of scan met uw telefoon of tablet onderstaande QR-code.

LET OP:

Tijdens vakantieperiodes kunnen andere tijden gelden