Mammacare-verpleegkundige

Jouw specialist heeft met jou besproken dat je een operatie/behandeling moet ondergaan vanwege een afwijking aan jouw borst(en).

Deze diagnose en de behandeling kunnen een ingrijpende verandering in jouw leven betekenen. Geestelijk en lichamelijk kan dit een grote belasting voor jou en jouw naasten zijn.

In het Anna ziekenhuis is een speciaal mammateam aanwezig om jou gedurende deze periode te ondersteunen.

Wat is de rol van de mammacare verpleegkundige

“mamma” betekent borst en “care” betekent zorg. De mammacare verpleegkundige is een verpleegkundige die zich, door middel van een opleiding, heeft gespecialiseerd in de zorg voor en de begeleiding van vrouwen/mannen met een afwijking aan hun borst(en). Zij heeft hiervoor een eigen verpleegkundig spreekuur op de polikliniek chirurgie.

De mammacare verpleegkundige speelt een belangrijke rol in de totale zorg, voorlichting, begeleiding en de nacontrole. Zij coördineert alle zorg omtrent de patiënt. De nadruk van haar werkzaamheden ligt op het verstrekken van informatie, het verlenen van psychische en emotionele ondersteuning en zo nodig de wondzorg. Dit alles onder supervisie van de behandelend chirurg met wie zij haar bevindingen bespreekt.

Vanaf het moment dat de diagnose gesteld wordt, is zij het eerste aanspreekpunt voor vragen omtrent jouw ziekte en de daarbij behorende behandelingen. Ook jouw partner, kinderen en vertrouwde personen zijn welkom tijdens de gesprekken.

Keuzehulpen

Gedurende jouw behandeltraject kunnen er 1 of meerdere digitale keuzehulpen aan jou worden uitgereikt. Dit om jou meer inzicht te geven in de verschillende behandelingen en om samen met jouw specialist te kiezen welke behandeling het beste bij jou past. Meer informatie ontvang je via de Verpleegkundig Specialist of via de mammacare verpleegkundige.

PROMS (Patient Reported Outcome Measures) Wij meten de effectiviteit van jouw behandeling

Wij vinden goede zorg leveren belangrijk, maar veel belangrijker nog vinden wij dat je na een behandeling jouw kwaliteit van leven terugkrijgt.

Om het effect van de behandelingen die je ondergaat inzichtelijk te maken, ontvang je zowel voor- als na de behandelingen enkele vragenlijsten. Je zal op enkele momenten gevraagd worden een vragenlijst in te vullen.
Deelname aan een vragenlijst vraagt niet veel van jouw tijd.

Voor deze vragenlijsten hebben we jouw email adres nodig. Deze wordt gebruikt om in het vervolg de vragenlijsten digitaal naar jou toe te sturen.

Door de vragenlijsten in te vullen geef je inzicht in jouw situatie en de effectiviteit van de behandeling. Op deze manier kunnen wij de voortgang van jouw gezondheid in de gaten houden en daarnaast continu onze zorg verbeteren. Met jouw antwoorden wordt zeer vertrouwelijk omgegaan. Deze worden enkel gebruikt om jou te helpen en de kwaliteit van onze zorg te verbeteren.

Neem gerust contact met ons op als je vragen of opmerkingen hebt over dit onderzoek.

Bereikbaarheid van de mammacare verpleegkundigen in het Anna Ziekenhuis

Wie zijn de mammacare verpleegkundigen:

 • Kristianne van den Boom
 • Jolanda van Rooy

Verpleegkundig specialist (VS):

 • Dorothy Heijmans (voor meer informatie zie folder de Verpleegkundig Specialist Anna Borstzorg)

De spreekuren van de mammacare verpleegkundige:

 • Maandag: 08:30 tot 11:30 uur - 13.00 tot 16.30 uur
 • Dinsdag: 08:30 tot 11:30 uur - 13:00 tot 16:30 uur (locatie Eindhoven)
 • Woensdag: 13:00 tot 16:30 uur
 • Donderdag: 08:30 tot 11:30 uur - 13:00 tot 16:30 uur 
 • Vrijdag: 08:30 tot 11:30 uur - 13:00 tot 16:30 uur (locatie Eindhoven)

Telefonische spreekuren:

 • Maandag: 11:45 tot 12:15 uur
 • Dinsdag: 11:45 tot 12:15 uur
 • Donderdag: 16:15 tot 16:45 uur
 • Vrijdag: 11:45 tot 12:15 uur

De mammacare verpleegkundige is dan bereikbaar op telefoonnummer: 040 - 286 46 49.

De mammacare verpleegkundige is tijdens het telefonisch spreekuur bereikbaar op telefoonnummer: 040 - 286 46 49

Let op: alleen tijdens deze telefonische spreekuren mag je bellen met dit nummer. Indien je buiten deze tijden belt, bel je tijdens het reguliere spreekuur en wordt de telefoon niet opgenomen.

Overige bereikbaarheid:
Van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 en 12:15 uur kun je bellen met de polikliniek chirurgie: 040 - 286 48 72 (optie 2 = medische vraag). 

Je kunt ook contact met ons opnemen via onderstaand mailadres: casemanager.mammapathologie@st-anna.nl

Bij dringende en acute zaken kan je in de avonduren en in het weekend contact opnemen met de spoedeisende hulp (SEH),
telefoon 040 - 286 48 34.