Leefregels na behandeling van een ingegroeide nagel

Leefregels na de behandeling van een ingegroeide nagel

 • De eerste dag na de behandeling moet u uw voet of hand goed hoog houden.
 • U heeft een drukverband om uw teen of vinger gekregen, deze mag u na 1 dag zelf verwijderen. Indien het te vast zit, kunt u het verband nat maken onder de douche.
 • Nadat het verband verwijderd is kunt u gewoon douchen. Hierbij is het belangrijk dat u het wondje dagelijks goed schoonmaakt onder de douche. De eerste dagen kunt u er een pleister op doen.
 • Indien u behandeld bent met Fenol komt er na ongeveer 1 week wat troebelig vocht uit het wondje. Dit is heel normaal. Goed schoonmaken onder de douche en dan zal dit na een aantal dagen weer overgaan.
 • Als eventueel hechtpleisters geplakt zijn, dan kunt u deze zo lang mogelijk laten zitten. Als deze pleisters vies zijn of los laten mag u deze verwijderen.
 • Bij pijnklachten kunt u paracetamol 500 mg, 2  tabletten slikken volgens onderstaand schema:      
  tijdstip om in te nemen: 8:00 uur 2 tabletten
  15:00 uur 2 tabletten
  22:00 uur 2 tabletten
  Om de eventuele pijn goed onder controle te krijgen is het van belang om bovenstaand schema zeker 3 tot 5 dagen aan te houden en daarna af te bouwen. Mocht u overgevoelig zijn voor paracetamol of één van de bestanddelen van deze tabletten dan dient u deze niet te gebruiken. Neem bij pijnklachten dan contact op met de polikliniek Chirurgie.

Wat te doen bij vragen of problemen

Bij vragen of problemen kunt u contact opnemen met de polikliniek Chirurgie. Buiten kantooruren kunt in geval van dringende zaken contact opnemen met de Spoedeisende Hulp.

Dagelijks:
8.30 - 17.00 uur : Polikliniek Chirurgie : 040 - 286 4872
Na 17.00 uur : S.E.H. (spoedeisende hulp) : 040 - 286 4834