Op de afdeling waar u bent opgenomen worden extra tussendoortjes verstrekt aan patiënten met ongewenst gewichtsverlies of slechte eetlust.
De bedoeling hiervan is dat patiënten met (een verhoogde kans op) een slechte voedingstoestand extra energie en eiwit krijgen aangeboden. Ondervoeding door ziekte heeft tot gevolg dat het herstel minder snel gaat of de reactie op de behandeling niet optimaal is. De tussendoortjes kunnen bijdragen aan een betere voedingstoestand. Dat is belangrijk, want wie goed gevoed is voelt zich beter.
Omdat is gebleken dat u de afgelopen tijd onbedoeld bent afgevallen en omdat het eten niet gaat zoals u zou willen krijgt u 2 – 3 keer per dag een tussendoortje aangeboden. Elk tussendoortje bevat een ruime hoeveelheid energie en eiwit.
Op deze menukaart kunt u zien waaruit u kunt kiezen. De medewerker voedingsservice zal er zorg voor dragen dat dit verstrekt wordt. Als u een dieet heeft, ga dan na of het product dat u wilt eten in uw dieet past.
Raadpleeg bij vragen de medewerker voedingsservice of de diëtist.
Eet smakelijk!
Eiwit | Kcal | Koolhydraten | |
Chocolademelk halfvol glas (á 150 ML) | 5 | 120 | 17 |
Yoghurt drank, rode vruchten glas (á 150 ML) |
5 | 85 | 13 |
Griekse yoghurt 150 g | 5 | 185 | 6 |
5Magere kwark (naturel) | 15 | 86 | 4 |
Magere aardbeien kwark (glad) | 13 | 125 | 17 |
Koolhydraten: | |
2 kaassticks | 0 |
Bakje eiersalade | 2 |
1 Bierworstje | 0 |
Zakje pinda's | 6 |
Bakje tonijnsalade | 2 |
Eiwitrijk cakegebakje, aardbei | 20 |
Dessertgebakje, tropical | 10 |
Prosource bosbessenpunch smaak | 11 |
Bij de lunch wordt een kroket, groentekroket, frikandel, bamiblok, gebakken ei, omelet of pannenkoek aangeboden die eveneens eiwitrijk zijn.
Koolhydraten: | |
Kroket | 14 |
Groentekroket | 16 |
Frikadel | 5,2 |
Bamiblok | 31 |
Gebakken ei | 1 |
Omelet | 1 |
Pannenkoek naturel | 21 |
Pannenkoek spek | 24 |
Pannenkoek appel | 31 |
Poffertjes | 28 |
Wat kunt u thuis doen
Het is belangrijk om uw gewicht in de gaten te houden door minimaal
1 x per twee weken op de weegschaal te staan. Als uw gewicht achteruit gaat ( meer dan 3 kilo per maand of meer dan 6 kilo per half jaar) is het belangrijk om dit te bespreken met uw specialist, huisarts of diëtist.
Verder is het goed om ook thuis verdeeld over de dag regelmatig kleine hoeveelheden te eten zoals u ook in het ziekenhuis aangeboden krijgt.