Gezond en lekker snacken bij diverse voedingsadviezen

Ook met een gericht voedingsadvies zult u vast wel eens de behoefte hebben om de snacken. Deze folder is bedoeld om u handvaten te bieden om gezond en lekker te snacken.

Er is in het kort een overzicht gemaakt met snacks die passen in 4 veel voorkomende voedingsadviezen. Mogelijk heeft u meerdere voedingsadviezen gekregen waardoor het belangrijk is hiermee rekening te houden bij het snacken.
Mocht u vragen hebben dan is het mogelijk een diëtist te raadplegen voor een advies op maat.

Energie beperkt:
Dit advies heeft u gekregen om af te vallen. Deze snacks bevatten weinig calorieën.

Zout (natrium) beperkt:
Dit advies heeft u  gekregen in verband met o.a. hoge bloeddruk, hartfalen en/of nierziekten. Het gaat uit van snacks die weinig zout bevatten.

Cholesterol (verzadigd vet) beperkt:
Dit advies heeft u gekregen in verband met mogelijke hart- en vaatziekten waarbij cholesterol - en vetwaarden in het bloed een rol spelen. Deze snacks houden rekening met minder verzadigd vet.

Laag koolhydraten/hoog vet (LCHF):
Dit is een heel specifiek voedingsadvies dat met name gegeven wordt aan mensen met diabetes mellitus (suikerziekte) die graag meer grip op hun bloedsuikerwaarden willen hebben. Het gaat uit van snacks met weinig koolhydraten, veel eiwitten en vetten.

Gezonde en lekkere snacks die passen in de vier veel voorkomende voedingsadviezen

Energie beperkt  Zout (natrium) beperkt
Rauwkost Rauwkost
Augurken Ongezouten noten & pinda’s
Heldere soep/bouillon Dadels
Rijstwafels Tutti frutti
Magere melkproducten (zonder toegevoegde suikers) Zuivelproducten (maar géén Ayran-drankje op basis van (geiten)yoghurt, water en zout
Waterijsje IJsje
Olijven (waterbasis) Fruit
Magere vleeswaren  
Stukje fruit  
Cholesterol (verzadigd vet) beperkt Weinig koolhydraten/hoog vet (LCHF)
Augurken Rauwkost
Rauwkost Noten
Noten of pinda's Eieren
Olijven Olijven
Dadels/vijgen Vlees/vis
20+/30+ kaas Volvette kaas/brie
Magere vleeswaren Volle melkproducten

Geniet, maar snack met mate!

 

Heeft u nog vragen?

Deze folder is niet bedoeld als vervanging van de mondelinge informatie, maar als aanvulling daarop. Hierdoor is het mogelijk alles nog eens rustig na te lezen. Voor eventuele vragen kunt u terecht bij de afdeling diëtetiek of de (gespecialiseerd) verpleegkundige van wie u deze folder heeft gekregen.

Afdeling diëtetiek is op werkdagen telefonisch voor u bereikbaar op telefoonnummer 040 - 286 4050 van 8.30 uur tot 9.00 uur en van 13.30 uur tot 14.00 uur.