Dieetbegeleiding bij diabetes type 2

St. Anna Logo

Bij diabetes type 2 is uw bloedsuiker te hoog. Als uw bloedsuikergehalte langdurig te hoog is, beschadigen de bloedvaten. U heeft dan meer kans op hart- en vaatziekten. Veel mensen met diabetes type 2 hebben overgewicht. Ook overgewicht zorgt voor een groter risico op hart- en vaatziekten. Bij overgewicht heeft het lichaam namelijk meer moeite om bloedsuikers in de cellen op te nemen en om het bloedsuikergehalte onder controle te houden. Gezond eten en bewegen zijn de belangrijkste uitgangspunten voor de behandeling van diabetes type 2. De diëtisten in het Anna Ziekenhuis kunnen u hierbij helpen.

 

Wat houdt dieetbegeleiding bij diabetes type 2 in?

Als u diabetes type 2 heeft, richten wij onze adviezen in de basis op een gezond eetpatroon om diabetes onder controle te houden. Gezonde voeding draagt bij aan een gezonder leven met diabetes. Wij helpen u bij het samenstellen van uw eetpatroon en begeleiden u bij de uitvoering hiervan. Daarnaast hebben wij extra aandacht voor een gezond gewicht, beweging, verbeteren van de insulinegevoeligheid van de cellen, betere bloedsuikerwaarden en minder risico op hart- en vaatziekten. Dit doen wij altijd in nauw overleg met uw behandelend arts. Zo helpen wij u om uw medicatie en koolhydraatinname op elkaar af te stemmen. Als het nodig is krijgt u informatie mee naar huis zodat u thuis de adviezen kunt nalezen.

 

Dieetadvies bij het Anna Ziekenhuis

Diëtisten van het Anna Ziekenhuis zijn gespecialiseerd in het adviseren en begeleiden van patiënten met diabetes. Omdat iedereen anders in elkaar zit, hebben diëtisten van het Anna Ziekenhuis nauw overleg met uw behandelend arts en verpleegkundige. Zo wordt een dieetadvies afgestemd op uw persoonlijke situatie.  

Stel je vraagWij beantwoorden je vraag binnen 2 werkdagen

Voor medische vragen: neem telefonisch contact op met de polikliniek of maak gebruik van BeterDichtbij als je daarvoor bent aangemeld. Gebruik het afsprakenformulier voor het maken of wijzigen van een afspraak.