Dieetbegeleiding bij kanker

9909.jpg
St. Anna Logo

Als u kanker heeft, kan het zijn dat u door de ziekte en/of behandeling problemen heeft met eten. Zo kan uw smaak en reuk door de behandeling worden aangetast en kunt u misselijk zijn, waardoor u geen trek heeft in eten. Ook kunt u onbedoeld gewicht verliezen of ongewenst kilo’s aankomen. Juist bij kanker is goede voeding en een gezond lichaamsgewicht belangrijk. Het helpt u om de behandelingen te doorstaan en ervan te herstellen. Diëtisten in het Anna Ziekenhuis kunnen u hierbij adviseren en begeleiden. Uw arts kan u hiervoor doorverwijzen naar het specialisme diëtetiek. Als het nodig is, neemt de diëtist contact op met uw behandelend arts voor informatie en overleg. We geven u als het nodig is schriftelijke informatie mee naar huis. 

  

Dieetadvies bij kanker bij het Anna Ziekenhuis

De diëtisten in het Anna Ziekenhuis zijn gespecialiseerd in het adviseren en begeleiden van patiënten met kanker. Voldoende energie, eiwitten, vocht, vitamines en mineralen zijn belangrijk als u kanker heeft. Samen bekijken we of uw voeding goed is samengesteld, of uw voeding moet worden aangepast aan uw behandeling en of het gebruik van voedingssupplementen nodig is. We geven dieetadvies als u last heeft van bijwerkingen zoals misselijkheid, vermoeidheid, verstopping, diarree, een droge of pijnlijke mond of keel, ongewenste gewichtstoename of –afname. We houden bij dieetadvies en begeleiding altijd rekening met uw ziekte, behandeling en uw persoonlijke wensen en mogelijkheden. Als het nodig is, nemen we contact op met uw behandelend arts. U krijgt van ons een folder mee naar huis waarin uitgebreide adviezen staan over voeding bij kanker.

Goed om te weten
Stel uw vraagWij beantwoorden uw vraag binnen 2 werkdagen

Voor medische vragen: neem telefonisch contact op met de polikliniek of maak gebruik van BeterDichtbij als u daarvoor bent aangemeld. Gebruik het afsprakenformulier voor het maken of wijzigen van een afspraak.