Liesbreukbehandeling bij kinderen

9893.jpg
St. Anna Logo

Heeft uw kind een liesbreuk? Dan kunt u bij het Anna Ziekenhuis in Geldrop terecht voor een snelle en deskundige behandeling. Een liesbreuk gaat niet vanzelf over. Daarom is een operatie noodzakelijk. Dit is geen zware operatie. Vaak mag uw kind nog dezelfde dag weer naar huis.

 

Hoe gaat een liesbreukbehandeling bij kinderen in zijn werk?

Een liesbreukoperatie vindt plaats onder volledige narcose. De chirurg maakt een snee vlakbij de liesbreuk. Zo kan hij gemakkelijk hij het gedeelte dat uitsteekt. De chirurg plaatst de inhoud van het breukzakje (de darm) weer terug op zijn plaats. Vervolgens verwijdert hij het uitpuilende deel van het buikvlies en sluit hij de breuk met weefsel van de buikwand of een stukje kunststof. De wond wordt gehecht met oplosbare hechting.

Na een liesbreukbehandeling bij het Anna Ziekenhuis mag uw kind in principe dezelfde dag weer naar huis. Maar in sommige gevallen is het nodig dat uw kind een nachtje blijft. Bijvoorbeeld als uw kind een bijkomende aandoening heeft, of als uw kind nog heel jong is.

 

Liesbreukbehandeling bij kinderen in het
Anna Ziekenhuis

Chirurgen in het Anna Ziekenhuis hebben veel ervaring met liesbreukoperaties bij kinderen ouder dan 3 maanden. Als uw kind jonger is dan 3 maanden, adviseren wij u meestal om de operatie plaats te laten vinden in een academisch ziekenhuis of in een kinderchirurgisch centrum.

 

Informatie over een opname bij een chirurgische ingreep

De chirurgen van het Anna Ziekenhuis hechten bijzonder veel waarde aan een direct arts-patiënt contact. Toch is dit tijdens een opname en behandeling niet altijd mogelijk. Het is afhankelijk van de ingreep en hoe lang u opgenomen wordt. Lees de informatie over uw opname bij een chirurgische ingreep.

Hoe gaat een operatie op de kinderafdeling van het Anna Ziekenhuis?

Deze video wordt getoond na het accepteren van cookies

Stel uw vraagWij beantwoorden uw vraag binnen 2 werkdagen

Voor medische vragen: neem telefonisch contact op met de polikliniek of maak gebruik van BeterDichtbij als u daarvoor bent aangemeld. Gebruik het afsprakenformulier voor het maken of wijzigen van een afspraak.