De anesthesioloog heeft in overleg met u besloten dat u algehele anesthesie krijgt als vorm van verdoving voor uw operatie. Algehele anesthesie is een vorm van verdoving waarbij u slaapt. U bent zich van niets bewust. U bent dan onder narcose. De anesthesioloog is verantwoordelijk voor de zorg voor, tijdens en na de operatie.
Hoe gaat narcose in zijn werk?
Narcose is meer dan alleen ‘in slaap maken’ en heeft vier doelen. Tijdens de operatie mag u geen pijn voelen en niets merken (bewusteloos zijn). Daarnaast moeten uw spieren ontspannen zijn en moeten onbewuste reflexen worden onderdrukt. U krijgt voor elk doel een apart middel toegediend. Als u onder narcose bent, bent u niet in staat om uw lichaam te besturen. De anesthesioloog en het team van speciaal opgeleide anesthesieassistenten nemen deze zorg over. Zij controleren steeds uw ademhaling, hartslag, bloeddruk en de hoeveelheid zuurstof in uw bloed. Aan de hand daarvan kan de anesthesioloog de narcose heel nauwkeurig bijsturen. Als het nodig is worden bepaalde lichaamsfuncties zoals de ademhaling tijdelijk overgenomen. Voor onderbewuste reacties op pijn krijgt u pijnstillende medicatie. Na de operatie kunt u last hebben van bijwerkingen van de narcose zoals misselijkheid, overgeven, keelpijn en heesheidsklachten.
Algehele narcose bij het Anna Ziekenhuis
Wellicht vindt u het spannend om onder narcose te worden geopereerd. Bij het Anna Ziekenhuis bent u in goede handen. Onze anesthesiologische zorg is door Qualicor Europe geaccrediteerd. Dat betekent dat wij het kwaliteitskeurmerk hebben voor kwaliteit en veiligheid van onze zorg. Als u voor uw operatie vragen heeft over uw anesthesie of operatie kunt u terecht bij het secretariaat anesthesiologie of bureau opname.