Navelbreukbehandeling

St. Anna Logo

Een navelbreuk is een zwelling waarbij het buikvlies door een zwakke plek in de buikwand uitsteekt. Een navelbreuk geneest niet vanzelf. Als een navelbreuk geen klachten geeft, hoeft u niets te doen. In sommige gevallen is een operatie nodig om de navelbreuk te herstellen. Bij het Anna Ziekenhuis kunt u terecht voor een deskundige behandeling. Een navelbreukbehandeling is een veel voorkomende behandeling. Onze chirurgen hebben daardoor veel ervaring met deze operatie. Voor een navelbreukbehandeling heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts.

 

Hoe gaat een navelbreukbehandeling in zijn werk?

De operatie vindt plaats onder algehele verdoving (narcose). Bij de operatie maakt de chirurg een snee vlakbij de breuk. Zo kan hij gemakkelijk bij het gedeelte dat uitsteekt. Hij plaatst de inhoud van de zwelling terug in de buik. De breuk zelf wordt met een hechting dichtgemaakt en als dat nodig is wordt de buikwand verstevigd met een stukje kunststof. Dit materiaal is veilig en wordt over het algemeen goed geaccepteerd door het lichaam. Met een oplosbaar hechtdraad wordt de wond vervolgens gesloten.

 

Na de operatie

Na een navelbreukbehandeling kan het gebied van de operatie pijnlijk aanvoelen. Van tevoren bespreekt de arts met u hoeveel pijnstilling u in mag nemen. Het is verstandig een week rustig aan te doen en niet te tillen. Heeft u ondanks de pijnstilling nog veel pijn? Dan kunt u met uw arts overleggen wat de mogelijkheden zijn.

 

Navelbreukbehandeling bij het Anna Ziekenhuis

Bij onze afdeling chirurgie kunt u snelle, kwalitatief hoogwaardige zorg verwachten. Afhankelijk van uw situatie kan de operatie worden uitgevoerd in een dagbehandeling of tijdens een kortdurende opname. U mag zo snel mogelijk weer naar huis.

 

Informatie over uw opname bij een chirurgische ingreep

De chirurgen van het Anna Ziekenhuis hechten bijzonder veel waarde aan een direct arts-patiënt contact. Toch is dit tijdens een opname en behandeling niet altijd mogelijk. Het is afhankelijk van de ingreep en hoe lang u opgenomen wordt. Lees de informatie over uw opname bij een chirurgische ingreep.

Stel je vraagWij beantwoorden je vraag binnen 2 werkdagen

Voor medische vragen: neem telefonisch contact op met de polikliniek of maak gebruik van BeterDichtbij als je daarvoor bent aangemeld. Gebruik het afsprakenformulier voor het maken of wijzigen van een afspraak.