Parkinsonverpleegkundige

Inleiding

U bent onder behandeling bij één van de neurologen van het Anna Ziekenhuis voor de ziekte van Parkinson. Deze ziekte openbaart zich in verschillende vormen. Uw arts heeft u het nodige verteld over uw vorm van Parkinson en over de behandeling. Toch zijn er vaak praktische vragen en problemen die verband houden met uw ziekte. Voor al deze vragen en problemen kunt u terecht bij onze Parkinsonverpleegkundige.

Wat kan de Parkinsonverpleegkundige voor u doen

De Parkinsonverpleegkundige geeft u meer informatie over de ziekte zelf en de behandelingsmogelijkheden.

Verder biedt zij een luisterend oor aan alle patiënten en hun familie. Er verandert veel voor een parkinsonpatiënt en zijn omgeving. Daarbij kan steun heel welkom zijn.

U kunt een beroep op de Parkinsonverpleegkundige doen als u behoefte heeft aan informatie of advies. Wie Parkinson heeft, heeft niet alleen te maken met lichamelijke klachten. Naast informatie en advies over de ziekte zelf, kan zij u ook informeren bij vragen over bijvoorbeeld huishoudelijke hulp, woningaanpassing of uw werksituatie.

De Parkinsonverpleegkundige zoekt samen met u naar een oplossing voor uw hulpvraag en kan u de weg wijzen naar diverse instanties zoals de thuiszorg, de gemeente of de patiëntenvereniging.

De Parkinsonverpleegkundige is aangesloten bij het ParkinsonNet. Daardoor staat zij in direct contact met andere hulpverleners, zoals een fysiotherapeut, een logopedist of uw huisarts. Zij kan zorgen dat u bij de juiste hulpverlener terecht komt.

Hoe bereikt u de Parkinsonverpleegkundige

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken, neem dan contact op met de polikliniek neurologie, telefoon: 040 - 286 48 87 of mail naar parkisonverpleegkundige@st-anna.nl

De Parkinsonverpleegkundige is maandag, dinsdag en woensdag aanwezig op de polikliniek neurologie.

Uw neuroloog verwijst u naar de Parkinsonverpleegkundige of u kunt zelf een afspraak maken.

Meer informatie

Voor meer informatie over de ziekte van Parkinson kunt u ook terecht bij de Parkinson vereniging:
website: www.parkinson-vereniging.nl
telefoon: 030-6561369