PRF-behandeling Nervus Supra Scapularis

Inleiding

De arts heeft voor u PRF-behandeling van de Nervus Suprascapularis laten inplannen, vaak in een serie van 3 afspraken om de klachten in schouder/arm te verminderen.
Bij deze behandeling wordt er een naaldje ingebracht vanaf de schouder naar de nervus (zenuw) suprascapularis.

Voor de behandeling

  • Gebruikt u bloedverdunners of een antistollingsmiddel, dan is het noodzakelijk dat deze medicatie wordt aangepast. U krijgt de informatie hierover op de polikliniek.
  • Zorg voor gemakkelijke kleding, geen moeilijke sluiting bijvoorbeeld als de arm even verdoofd aanvoelt is dit voor u makkelijker aankleden.
  • Na de behandeling mag u niet deelnemen aan het verkeer. Regel vooraf iemand die u naar huis kan begeleiden.

De behandeling

Onder echografie wordt de juiste plaats bepaald. Op de plaats waar het naaldje door de huid gaat wordt de huid verdoofd met een injector ofwel een pistooltje wat een zeer kleine hoeveelheid verdovingsvloeistof in de huid injecteert.
De arts zal daarna de huid desinfecteren en het naaldje gaan prikken.
Om er zeker van te zijn dat de naald op de goede plaats staat gaan we het naaldje testen.
Dan kan er gestart worden met de warmte behandeling.

Van de behandeling (PRF) zelf voelt u niets, het duurt 12 minuten, tevens wordt via de al ingebrachte naald een verdovingsvloeistof gegeven, deze vloeistof zal er voor zorgen dat u nauwelijks of geen napijn van de behandeling zal hebben.
Wel bestaat de kans dat een verdoofd gevoel in de arm optreedt welke na een paar uur vanzelf verdwijnt.

Na de behandeling

  • Na de behandeling gaat u met uw begeleider naar huis. U kunt na de behandeling niet zelf autorijden of met het openbaar vervoer reizen (met uitzondering van een taxi).
  • Er kan een paar dagen napijn optreden. Hiervoor mag u een pijnstiller nemen, bijvoorbeeld paracetamol.
  • De inwerktijd van de behandeling kan tot maximaal twee maanden duren. Sommige patiënten reageren sneller en kunnen een paar weken al resultaat verwachten.
  • De pleister mag de zelfde avond worden verwijderd en u mag gewoon douchen of baden.

 

Heeft u nog vragen?

Deze folder is niet bedoeld als vervanging van de mondelinge informatie maar als aanvulling hierop. Hierdoor is het mogelijk alles nog eens rustig door te lezen.

Heeft u nog vragen over deze behandeling, neem dan contact op met de polikliniek pijnbestrijding, telefoon 040 - 286 48 61.

Met medische vragen kunt u terecht bij uw behandelend specialist.