Pijn op de borst (angina pectoris) regulier onderzoekstraject

St. Anna Logo

Heeft u last van pijn op uw borst (angina pectoris)? Dan krijgt uw hart te weinig zuurstof. Pijn aan de borst kan verschillende oorzaken hebben. Soms kan deze oorzaak ernstig zijn. Het is dan ook belangrijk dat de oorzaak van de pijn snel wordt onderzocht. Bij het Anna Ziekenhuis kunt u al binnen 24 uur terecht voor een onderzoekstraject. Het traject bestaat uit verschillende onderzoeken en een consult met de cardioloog. Samen met u onderzoeken wij oorzaak van uw klachten. Als de oorzaak bekend is, bespreken wij met u welke behandelmogelijkheden er zijn.

Wilt u graag dat alle onderzoeken en uitslagen op 1 dag(deel) plaatsvinden? Kijk dan of  u in aanmerking komt voor het  ‘pijn op de borst sneltraject’

 

Regulier onderzoekstraject bij pijn op de borst (angina pectoris) in het Anna Ziekenhuis

De cardiologen van het Anna Ziekenhuis bieden persoonlijke en betrokken hartzorg op een uitstekend niveau. Iedere dag overleggen zij met elkaar over de onderzoeken en de behandeling van hun patiënten. Bij het Anna Ziekenhuis heeft u een ‘eigen’ cardioloog, die u tijdens het hele traject begeleidt.  Het Regulier onderzoekstraject bij pijn op de borst valt onder het Waardegedreven Zorg Programma van het Anna Ziekenhuis. Dit betekent dat wij uitkomsten van de behandeling meten die voor u als patiënt van belang zijn. Daarnaast proberen we deze continu te verbeteren.

Het proces

Afspraak maken

Met een verwijzing van uw huisarts of bedrijfsarts kunt u via de poli een afspraak maken voor uw onderzoeken en consult bij de cardioloog.

  Niet vergeten

 • Verwijzing huisarts/bedrijfsarts

Bloed afnemen

U heeft eerst een afspraak bij de bloedafname. Hier nemen wij uw bloed af om het te onderzoeken.

Diagnostische onderzoeken

Nadat u uw bloed heeft laten prikken, verwachten wij u op de functieafdeling. Hier maken wij een echo van uw hart. Ook gaat u hier een inspannings-ECG doen. Bij een inspannings-ECG observeren wij uw hart terwijl u fietst op een hometrainer. Zo kunnen wij zien hoe uw hart reageert als u zich inspant.

  Niet vergeten

 • Trek een loszittend shirt aan. Dit zit prettiger tijdens de inspannings-ECG.
 • Eventueel kunt u sportkleren meenemen.

Uitslag onderzoeken

Tijdens een consult met uw cardioloog bespreekt u de resultaten van de onderzoeken. Geven de resultaten nog niet genoeg informatie? Dan vertelt de cardioloog u dat u nog een CT-scan van uw hart moet laten maken.

(Eventueel) CT

Op de radiologie-afdeling heeft u een afspraak voor een CT- hartonderzoek. Bij dit onderzoek maken wij door middel van röntgenstralen een opname van het hart en de kransslagaders in uw lichaam.

  Niet vergeten

 • 1 uur voor het onderzoek neemt u een hartslagvertragend medicijn in. Dit medicijn heet Metroprolol.
 • Vanaf 2 uur voor het onderzoek moet u nuchter zijn.
 • Vergeet niet uw sieraden af te doen.
 • Als u (misschien) zwanger bent, vertel dat dan aan de afdeling radiologie.

Afspraak bij de cardioloog

Na het CT- onderzoek heeft u een tweede gesprek met de cardioloog op de poli. Hier bespreken wij met u de uitslag van het CT-onderzoek. Met de resultaten van de onderzoeken proberen wij een diagnose te stellen en een behandelplan te maken.

Stel je vraagWij beantwoorden je vraag binnen 2 werkdagen

Voor medische vragen: neem telefonisch contact op met de polikliniek of maak gebruik van BeterDichtbij als je daarvoor bent aangemeld. Gebruik het afsprakenformulier voor het maken of wijzigen van een afspraak.