Psychologische behandeling bij kinderen

0269.jpg
St. Anna Logo

Als uit psychologisch onderzoek blijkt dat uw kind een behandeling of begeleiding nodig heeft, kijken we samen hoe we uw kind het beste kunnen helpen. Samen met uw kind en u als ouders zorgen we ervoor dat uw kind zich weer beter gaat voelen. Voor de behandeling van AD(H)D en hoofdpijn hebben we zelfs speciale poli’s: de ADHD-poli en de hoofdpijnpoli. Voor kinderen met overgewicht hebben we een speciaal programma om hen te begeleiden en ondersteunen: ‘kinderen in beweging.’

 

Wat zijn mogelijke psychologische behandelingen bij kinderen?

Een psychologische behandeling of begeleiding bij kinderen bestaat meestal uit praten, spelen en/of iets doen. Op de ADHD-poli geven we praktische adviezen die uw kind en u als ouder helpen om te gaan met AD(H)D. Als de problemen met de aandacht en concentratie erg groot zijn, kunnen we in overleg besluiten om medicijnen te proberen. Daarnaast zijn er afhankelijk van de leeftijd van uw kind ook verschillende trainingen mogelijk. Op de hoofdpijnpoli bestaat de behandeling meestal uit praktische adviezen of mogelijke trainingen die uw kind, of u als ouder kunt volgen. Als de klachten van uw kind meer van sociaal-emotionele aard zijn, krijgt uw kind individuele begeleiding op de afdeling medische psychologie. Als uw kind ernstig overgewicht heeft, begeleiden we u en uw kind in het programma ‘kind in beweging’ met het bereiken van een gezond gewicht. Er is een programma voor kinderen van 4 tot 8 jaar en voor kinderen van 8 tot 12 jaar. We leren u en uw kind alles over gezond eten, bewegen en we leren ook hoe u en uw kind om kunnen gaan met pestgedrag.

 

Psychologische behandeling voor volwassenen bij het Anna Ziekenhuis

Een aantal medisch psychologen hebben zich gespecialiseerd in kinder- en jeugdpsychologie. Ook hebben we bij het Anna Ziekenhuis een aantal gespecialiseerde poli’s zoals de ADHD-poli, de hoofdpijnpoli en het programma Kind in beweging. Hierdoor kunnen kinderen, en hun ouders terecht bij een gespecialiseerd medisch psycholoog voor begeleiding en/of een behandeling op maat.

Stel uw vraagWij beantwoorden uw vraag binnen 2 werkdagen

Voor medische vragen: neem telefonisch contact op met de polikliniek of maak gebruik van BeterDichtbij als u daarvoor bent aangemeld. Gebruik het afsprakenformulier voor het maken of wijzigen van een afspraak.