Psychologische behandeling bij volwassenen

0257.jpg
St. Anna Logo

Als uit het psychologisch onderzoek blijkt dat u een behandeling nodig heeft, kunt u in het Anna Ziekenhuis terecht voor een aantal psychologische behandelingen. Deze behandelingen zijn in het algemeen kortdurend en vooral gericht op psychische klachten, samenhangend met een lichamelijke aandoening. Als blijkt dat u een langduriger behandeling nodig heeft, overleggen we met u over verwijzing naar een andere instantie of hulpverlener voor de beste behandeling.

 

Voor welke psychologische behandelingen bij volwassenen kunt u bij ons terecht?

U kunt op onze polikliniek terecht voor verschillende kortdurende behandelingen. Voorbeelden van kortdurende behandelingen zijn:

  • hulp bij herstel van het psychisch evenwicht en/of het aanleren van andere gewoontes;
  • aanleren van vaardigheden, zoals ontspanningsoefeningen en methoden om uw zelfcontrole te verbeteren;
  • begeleiding bij rouwverwerking en acceptatieproblemen;
  • begeleiding voor ouders en kinderen met (gedrags)problemen;
  • psychotherapie: een intensievere vorm van behandeling gericht op het vergroten van het zelfinzicht en het veranderen van uw gedrag of leefstijl. Deze behandeling kan individueel of in groepsverband plaatsvinden.

 

In onze behandelingen passen we verschillende methodes toe, zoals cognitieve gedragstherapie, mindfulness, relaxatietherapie, oplossingsgerichte therapie en EMDR. Wij bieden zowel individuele behandelingen, als groepsbehandelingen zoals trainingen om te leren omgaan met stress en/of lichamelijke spanningsklachten. Behandelingen vinden plaats op de polikliniek medische psychologie van het Anna Ziekenhuis.

 

Psychologische behandeling voor volwassenen bij het Anna Ziekenhuis

Onze medisch psychologen hebben ieder hun eigen aandachtsgebied, zoals medische psychologie, kinder- en jeugdpsychologie en  neuropsychologie. Ook bieden wij specialistische behandelingen op de geheugenpoli en ouderen geheugenpoli (geriatrische geheugenpoli). Hierdoor kunnen zowel kinderen, volwassenen als ouderen terecht bij een gespecialiseerd psycholoog voor een behandeling op maat.

Stel uw vraagWij beantwoorden uw vraag binnen 2 werkdagen

Voor medische vragen: neem telefonisch contact op met de polikliniek of maak gebruik van BeterDichtbij als u daarvoor bent aangemeld. Gebruik het afsprakenformulier voor het maken of wijzigen van een afspraak.