Revalidatie na nieuwe heup of knie

9428.jpg
St. Anna Logo

Als u een kunstheup (heupprothese) of kunstknie (knieprothese) heeft gekregen, start u kort na de operatie al met revalideren. Na de operatie komt in de loop van de dag de fysiotherapeut al bij u langs. Met behulp van een loophulpmiddel (een walker) probeert u te lopen en oefeningen te doen. De dagen na de operatie bekijkt de fysiotherapeut of u al kunt lopen met krukken of rollator en of u al kunt traplopen. De oefeningen worden steeds verder uitgebreid. Na uw ontslag uit het ziekenhuis is het belangrijk dat u wordt nabehandeld door een fysiotherapeut. U krijgt hiervoor van uw specialist een verwijzing mee. U kunt fysiotherapie volgen bij een fysiotherapeut bij u in de buurt of op de polikliniek van het Anna Ziekenhuis.

 

Anna Ziekenhuis app

U kunt als patiënt van het Anna Ziekenhuis gebruik maken van onze Patient Journey app. Voor patiënten die een nieuwe heup of knie krijgen, staat er veel informatie in deze app. De app helpt u om u goed voor te bereiden op de operatie en de revalidatie. U kunt in de app bijvoorbeeld de oefeningen zien die u gaat uitvoeren tijdens de revalidatie. U kunt de Patient Journey app gratis downloaden via de App store of Play Store.

 

Hoe gaat revalidatie na nieuwe heup of knie in zijn werk?

Bij het Anna Ziekenhuis revalideert u na het plaatsen van een nieuwe heup of knie in groepsverband op de polikliniek fysiotherapie. Met individuele oefeningen en groepsoefeningen optimaliseren we uw beweeglijkheid, spierkracht en de stabiliteit van uw heup of knie. Daarnaast is de therapie gericht op het krijgen van een goed looppatroon, het vergroten van de conditie en het oppakken van dagelijkse activiteiten, zoals sport en werk. U loopt maximaal 6 weken met krukken, waarvan 4 weken met 2 krukken en 2 weken met 1 kruk. Bij een goed looppatroon kan het lopen met krukken eerder worden afgebouwd.    

 

Revalidatie na nieuwe heup of knie bij het Anna Ziekenhuis

De fysiotherapeuten van de polikliniek kunnen als het nodig is ook makkelijk schakelen met uw behandelend arts over uw situatie. Op de polikliniek fysiotherapie in het Anna Ziekenhuis werken we volgens landelijke richtlijnen, actuele protocollen en de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Tips van onze specialisten
_MG_8574-TS-Rob Bogie.png

Rob Bogie

orthopedisch chirurg

Anna Ziekenhuis app

In onze app Patient Journey is informatie over uw behandeling te vinden. Via de app krijgt u stap voor stap belangrijke informatie over onder andere het onderzoek, de operatie, revalidatie en nazorg. Download de app Patient Journey via de App store of Play Store voor praktische informatie en handige video’s.

Rob BogieBekijk profiel

Vindt u deze informatie nuttig?

Stel uw vraagWij beantwoorden uw vraag binnen 2 werkdagen

Voor medische vragen: neem telefonisch contact op met de polikliniek of maak gebruik van BeterDichtbij als u daarvoor bent aangemeld. Gebruik het afsprakenformulier voor het maken of wijzigen van een afspraak.