Soft Cast

St. Anna Logo

Voor sommige aandoeningen aan uw enkel is kalk- of kunststofgips niet nodig. Uw arts kan dan een behandeling met Soft Cast voorschrijven. Soft Cast is een flexibel kunststofgips, maar biedt voldoende stevigheid voor uw aandoening.

 

Hoe gaat een Soft Cast behandeling in zijn werk?

De gipsverbandmeester legt Soft Cast aan op de gipskamer. De behandeling met Soft Cast duurt twee tot zes weken. Het gips moet tussentijds gewisseld worden. De gipsverbandmeester overlegt met u wanneer dit nodig is. De eerste week kan uw enkel nog dik zijn of dik worden. In het begin is het daarom verstandig om uw been omhoog te leggen als u in rust bent. Dat wil zeggen dat uw enkel hoger ligt dan de knie, en de knie hoger dan de heup. U mag lopen met Soft Cast. Als het mogelijk is, kunt u over dit gips uw eigen schoen dragen. Het is handig om een schoen te dragen die wat ruimer is en waarbij u veters losser en strakker kunt doen. Het dragen van slippers raden wij af, omdat slippers te weinig steun geven. Uw gipsverbandmeester kan ook een loopzool meegeven. Probeer als u loopt normaal te lopen en zet uw voet recht vooruit. Afhankelijk van uw pijnklachten kunt u uw voet belasten. Als u het prettig vindt, kunt u ook gebruik maken van een of twee krukken. Uw gipsverbandmeester vertelt u hoe u om moet gaan met Soft Cast bij het docuchen.  

 

Gipsbehandeling bij het Anna Ziekenhuis

Onze gipsverbandmeesters zijn betrokken en houden uw herstel nauwlettend in de gaten. Zij geven u daarnaast tips en advies om de behandeling met Soft Cast zo prettig mogelijk te laten verlopen.

Stel je vraagWij beantwoorden je vraag binnen 2 werkdagen

Voor medische vragen: neem telefonisch contact op met de polikliniek of maak gebruik van BeterDichtbij als je daarvoor bent aangemeld. Gebruik het afsprakenformulier voor het maken of wijzigen van een afspraak.