Sportfysiotherapie/revalidatie

St. Anna Logo

Bij Anna TopSupport kunt u na een blessure of operatie (intensief) revalideren. Bijvoorbeeld na een voorste kruisbandoperatie, een meniscusingreep of andere operatie. Het doel is om u op uw oude sportniveau terug te laten komen. We zijn er voor alle sporters van recreatief tot topsport.

Door revalidatie bij Anna TopSupport leert u ook uw lichaam (nog) beter kennen. Uw ‘zwakke plekken’ worden zichtbaar zodat u met gerichte training zelfs sterker uit deze revalidatieperiode kunt komen.

Ook hebben we aandacht voor preventie. Wat kunt u doen om nieuwe blessures te voorkomen?

Voor wie is sportfysiotherapie/revalidatie bedoeld?

  • Voor iedere sporter die na een blessure of operatie terug wil komen op het oude sportniveau.
  • Voor zowel topsporters als sporters die op een andere niveau sporten, maar wel het beste uit zichzelf willen halen, willen presteren.

Hoe ziet het revalidatieprogramma eruit?

Persoonlijk programma

Er is geen standaard programma voor sportrevalidatie bij Anna TopSupport. De fysiotherapeut maakt samen met u een programma op maat, in nauw overleg ook met de verwijzer en trainer/coach.

Hoe intensief het programma is, is ook per persoon verschillend. Daarbij spelen ook andere factoren een rol, zoals werk of studie.

Ook fulltime revalideren is mogelijk bij Anna TopSupport. Met dagen en tijden zijn we zo flexibel mogelijk.

Begeleider die stimuleert en soms remt

De fysiotherapeut stimuleert u om te zorgen dat u zo snel mogelijk weer kunt beginnen met sporten. Maar de fysiotherapeut bewaakt ook dat u niet te snel gaat.

De tijd nemen kan soms heel belangrijk zijn. De mate van belasting luistert nauw. Een beetje zwelling of pijn kan het ene moment geen kwaad op een ander moment wel.

Het is daarom belangrijk dat deskundige fysiotherapeuten u begeleiden.

Waarom revalidatie bij Anna TopSupport?

  • Anna TopSupport heeft jarenlange ervaring met de medische begeleiding en revalidatie van (top)sporters uit vrijwel alle sporten. Van voetballers van PSV tot olympische zwemmers en -hockeyers en bijvoorbeeld motorcrossers. Alle sporters die bij Anna TopSupport komen profiteren van die kennis en ervaring.
  • Anna TopSupport is een sportmedisch centrum dat onderdeel is van het Anna Ziekenhuis. Daardoor is er veel medische expertise beschikbaar en werken alle disciplines nauw samen.
  • Bij Anna TopSupport wordt u altijd begeleid door betrokken fysiotherapeuten die flexibel zijn in de dagen en tijden dat u kunt revalideren.
  • Anna TopSupport heeft een fijne trainingsruimte die ‘sport’ ademt, zodat revalideren niet 'medisch', maar vooral als sporten voelt.
Het proces

Afspraak maken voor sportrevalidatie?

Wilt u bij Anna TopSupport revalideren? Maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten. Voor fysiotherapie heeft u geen verwijzing nodig, u kunt direct bij Topsupport terecht.

Tarieven en vergoeding

Sportrevalidatie valt onder fysiotherapie. Fysiotherapie zit niet standaard in de basisverzekering. De vergoeding hangt sterk van uw persoonlijke situatie en eventuele aanvullende verzekering af. U kunt hier het beste contact over opnemen met uw zorgverzekeraar.

Vergoeding en tarieven
Stel je vraagWij beantwoorden je vraag binnen 2 werkdagen

Voor medische vragen: neem telefonisch contact op met de polikliniek of maak gebruik van BeterDichtbij als je daarvoor bent aangemeld. Gebruik het afsprakenformulier voor het maken of wijzigen van een afspraak.