Verstandskiezen trekken

9893.jpg
St. Anna Logo

Als uw verstandskiezen verwijderd moeten worden, kunt u terecht bij de kaakchirurgen van het Anna Ziekenhuis. Per behandeling verwijderen we de verstandskiezen aan één zijde. Hierdoor hoeft niet uw hele keel verdoofd te worden en kunt u na de behandeling nog aan een kant eten. Voor het verwijderen van uw verstandskiezen heeft u een verwijzing van uw tandarts nodig.

 

Verstandskiezen trekken bij het Anna Ziekenhuis

Als uw verstandskiezen verwijderd moeten worden, bent u in het Anna Ziekenhuis aan het juiste adres. Onze wachttijden zijn kort, waardoor u snel terecht kunt voor een afspraak. Persoonlijke aandacht staat bij ons voorop. Bovendien zijn onze kaakchirurgen ook opgeleid tot tandarts, waardoor zij het vakgebied in de volle breedte uitoefenen.

Het proces

De behandeling

U krijgt een plaatselijke verdoving. Als de kies onder het tandvlees en/of het bot ligt, wordt eerst het tandvlees opzijgeschoven. Zo nodig wordt de kies met een boor verder vrij gelegd, gesplitst en verwijderd. De wond wordt daarna gehecht. De hechtingen lossen na ongeveer vier weken vanzelf op. Om het bloeden te verminderen krijgt u een gaastampon waarop u ongeveer een uur moet bijten. De eerste uren hierna mag u niet te spoelen, maar kunt u wel wat drinken. De zwelling kunt u tegengaan door de wang zo snel mogelijk na de behandeling anderhalf uur te koelen.

Na de behandeling

U kunt na de behandeling last hebben van napijn, een dikke wang, temperatuursverhoging en slikken gaat soms moeilijk. Na twee dagen verdwijnen de klachten geleidelijk. Tegen de pijn kunt u pijnstillers slikken. U mag na de behandeling gewoon eten en drinken. In verband met de kans op een nabloeding raden we alcohol de eerste dagen na de behandeling af. Ook roken verstoort de wondgenezing waardoor lange tijd napijn kan ontstaan. Voor goede genezing is het schoonhouden van uw mond belangrijk. De eerste dag na de behandeling moet u daarom uw mond goed spoelen en goed poetsen.

Tips van onze specialisten
Mondhygiëne

De wond geneest het beste wanneer het bloed goed kan stollen. Daarom mag u de eerste 24 uur de mond niet schoonspoelen. Ook moet u de wond niet met de vingers aanraken. Vanaf de tweede dag kunt u de tanden en kiezen weer normaal met een zachte tandenborstel poetsen, maar wees voorzichtig in de buurt van de wond.

Als het poetsen in de buurt van de wond niet lukt, kunt u na iedere maaltijd spoelen met een oplossing van een halve theelepel keukenzout in een glas lauw water.

Eppo WolviusBekijk profiel

Vindt u deze informatie nuttig?

Napijn

Na de behandeling is het normaal dat u last krijgt. U kunt de pijn bestrijden met bv. Paracetamol. Zonodig wordt een andere pijnstiller voorgeschreven. De plaatselijke verdoving is na 2 tot 4 uur uitgewerkt. U kunt het beste met de pijnstillers beginnen voordat de plaatselijke verdoving is uitgewerkt.

Eppo WolviusBekijk profiel

Vindt u deze informatie nuttig?

Stel uw vraagWij beantwoorden uw vraag binnen 2 werkdagen

Voor medische vragen: neem telefonisch contact op met de polikliniek of maak gebruik van BeterDichtbij als u daarvoor bent aangemeld. Gebruik het afsprakenformulier voor het maken of wijzigen van een afspraak.