Voedingsinterventie bij ondervoeding

9274.jpg
St. Anna Logo

Door ziekte kan het zijn dat u ongewenst gewicht verliest of weinig eetlust heeft. Uw conditie kan hierdoor verslechteren en u voelt zich slap en moe. Dit kan nadelig zijn voor uw herstel na een operatie of andere behandeling. Om zwaarder te worden of om verder gewichtsverlies te voorkomen, is het belangrijk dat u meer eet en drinkt dan u normaal nodig heeft. Uw diëtist adviseert u daarom (tijdelijk) een energie- en eiwitverrijkt dieet. Dit noemen we een voedingsinterventie.

 

Wat is een voedingsinterventie?

Bij een voedingsinterventie krijgen patiënten met ondervoeding of slechte eetlust die zijn opgenomen op een verpleegafdeling in het Anna Ziekenhuis, extra tussendoortjes. Deze energie- en eiwitrijke tussendoortjes dragen bij aan een verbeterde voedingstoestand. Dat is belangrijk, want wie goed gevoed is, voelt zich beter. Als u vanwege een voedingsinterventie extra tussendoortjes nodig heeft, krijgt u een menukaart met producten waaruit u kunt kiezen. Als u vragen heeft over uw dieet, kunt u die stellen aan de voedingsservice of diëtist. Als u niet bent opgenomen, maar een voedingsinterventie wel noodzakelijk is, dan krijgt u op de polikliniek advies over hoe u thuis energie- en eiwitrijk kunt eten. Wij geven u ook de folder Energie- en eiwitverrijkt dieet mee met uitgebreide adviezen over energierijk eten, leefgewoonten, (warme) maaltijden, tussendoortjes, broodmaaltijden, dranken en fruit.

 

Voedingsinterventie bij ondervoeding in het Anna Ziekenhuis

In het Anna Ziekenhuis houden we patiënten die kampen met ondervoeding goed in de gaten onder het motto: ‘wie beter eet, wordt sneller beter.’ Door goed te eten, verbetert uw conditie en voelt u zich minder slap en moe. Als u een behandeling moet ondergaan, verdraagt u die beter met een gezond gewicht en ook het herstel na een behandeling gaat vaak sneller. Onze diëtisten schrijven daarom als het nodig is een voedingsinterventie voor bij patiënten met ondergewicht of een slechte eetlust. Wie goed gevoed is, voelt zich beter. Daar zetten we ons bij het Anna Ziekenhuis voor in.

Stel uw vraagWij beantwoorden uw vraag binnen 2 werkdagen

Voor medische vragen: neem telefonisch contact op met de polikliniek of maak gebruik van BeterDichtbij als u daarvoor bent aangemeld. Gebruik het afsprakenformulier voor het maken of wijzigen van een afspraak.