Corona en het Anna Ziekenhuis

In het Anna Ziekenhuis dragen we een chirurgisch mondkapje. U krijgt dit chirurgisch mondkapje bij binnenkomst. Ook onze medewerkers dragen ook een chirurgisch mondkapje.

Heeft u een afspraak, onderzoek of behandeling in het Anna Ziekenhuis? Of bezoekt u een patiënt? Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat het ziekenhuis zo veilig mogelijk is. We nemen maatregelen om u en onze medewerkers optimaal te beschermen tegen besmetting met het coronavirus. Hieronder vindt u informatie over uw afspraak en onze belangrijkste maatregelen. Deze maatregelen gelden ook als u volledig gevaccineerd bent.   

Uw afspraak

Heeft u klachten die horen bij het coronavirus? Neem dan contact op met de afdeling of polikliniek waar u een afspraak heeft.
Wij kijken samen met u of uw afspraak verzet moet worden of mogelijk omgezet kan worden naar een videoconsult of telefonische afspraak.   

Zorg op afstand
Als het mogelijk is, maken onze specialisten met u een telefonische afspraak (of een afspraak via beeldbellen).

Niet gebeld? Dan gaat uw afspraak of operatie door
Het kan helaas voorkomen dat uw afspraak of operatie wordt uitgesteld, omdat er ruimte gecreëerd moet worden voor de zorg voor coronapatiënten. Wordt uw afspraak of operatie uitgesteld dan wordt u door ons gebeld op de (werk)dag voordat uw operatie gepland staat. Hoort u niets van ons? Dan gaat uw afspraak of operatie gewoon door. U hoeft niet zelf te bellen.

Spoedeisende Hulp open
Onze Spoedeisende Hulp (SEH) is gewoon open. Is de situatie niet levensbedreigend? Neem dan contact op met uw huisarts of de huisartsenpost.

Onze maatregelen

Mondkapje

 • Patiënten, bezoekers en medewerkers dragen een chirurgisch mondkapje. De mondkapjes worden uitgereikt bij binnenkomst in het ziekenhuis.
 • Het mondkapje mag pas weer af als u het ziekenhuis verlaat.

Houd 1,5 meter afstand in alle ruimtes

In ons ziekenhuis geldt het dringende advies om 1,5 meter afstand te houden.

Kom alleen naar uw afspraak

 • Alleen als het medisch noodzakelijk is mag er 1 begeleider met u mee. Uw begeleider mag geen coronaklachten hebben, in thuisquarantaine zijn of in afwachting zijn van de uitslag van een coronatest en draagt een mondkapje.
 • Uw begeleider mag alleen mee naar binnen in de spreekkamer als uw arts akkoord is.
 • Op de SEH (spoedeisende hulp) en EHH (eerste hart hulp) is er wel 1 begeleider (zonder klachten) toegestaan. De begeleider draagt een mondkapje.

Alle maatregelen op een rij

 • Kom niet te vroeg. Niet eerder dan 5 minuten voor uw afspraak.
 • Draag een chirurgisch mondkapje.
 • Desinfecteer uw handen als u het ziekenhuis binnenkomt.
 • Houd altijd 1,5 meter afstand.
 • Kom alleen naar uw afspraak.
 • Verlaat na uw afspraak of bezoek het ziekenhuis zo snel mogelijk.
Hoe Draag Je Een Mondkapje

Bezoekuur

 • Het bezoekuur is elke dag van 18.00 tot 20.00 uur.
 • Tussen 18.00 en 20.00 uur is maximaal 1 bezoeker per patiënt welkom. Op de corona- isolatiekamers telt een kind ook als bezoeker, ongeacht de leeftijd van het kind. Op de gewone verpleegafdelingen is 1 kind jonger dan 13 jaar bovenop 1 bezoeker wel welkom.
 • Bezoekers dragen een chirurgisch mondkapje. Mondkapjes worden uitgereikt bij binnenkomst in het ziekenhuis.
 • Heeft u coronaklachten, bent u in thuisquarantaine of in afwachting van de uitslag van uw coronatest? Dan kunnen wij u als bezoeker niet toelaten tot het ziekenhuis.
 • Bezoek op de IC is op afspraak.
 • Hier vindt u info over bezoek aan het Geboortecentrumen afdeling kind en jeugd.

De was en andere boodschappen
We vragen u om was, persoonlijke (toilet)spullen of boodschappen tijdens het bezoekuur af te geven dan wel op te halen. Buiten bezoekuren kunt u de spullen bij de balie in de centrale hal afgeven. Zorg dan dat er een briefje met de naam van de patiënt en de naam van de afdeling goed zichtbaar op de tas zit. 

Openingstijden
De hoofdingang is maandag t/m vrijdag geopend van 7.00 tot 20.00 uur. Op zaterdag en zondag van 14.00 tot 20.00 uur.

Bloedafname
Open maandag t/m donderdag van 7.30 tot 17.00 uur. Op vrijdag van 7.30 tot 16.30 uur.

AnnApotheek
Open maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur. Op zaterdag en zondag van 14.00 tot 18.00 uur. Buiten deze tijden kunt u terecht bij de Spoedeisende Hulp / Huisartsenpost.

Coronamaatregelen Ziekenhuis
29 11 Bezoekuur