Naar het ziekenhuis in coronatijd

Brengt u binnenkort een bezoek aan ons ziekenhuis? We hebben allerlei maatregelen genomen om de zorg voor u en onze medewerkers veilig te laten verlopen. Maar u kunt ook iets doen om de kans op besmettingen te verkleinen: houd u zich aan onze en de landelijke maatregelen. 

Heeft u klachten? Neem dan contact op met de afdeling of polikliniek waar u een afspraak heeft

Heeft u klachten die wijzen op corona (hoesten, neusverkouden, keelpijn, koorts, kortademigheid, verlies van reuk en/of smaak) en heeft u een afspraak in het ziekenhuis? Neem dan contact op met de afdeling of polikliniek waar u de afspraak heeft. Wij kijken samen met u of uw afspraak verzet moet worden of mogelijk omgezet kan worden naar een videoconsult of telefonische afspraak.

Spoedeisende Hulp open

Onze Spoedeisende Hulp (SEH) is gewoon open. Is uw situatie niet levensbedreigend? Neem dan contact op met uw huisarts of de huisartsenpost. 

Zorg op afstand
Als het mogelijk is, maken onze specialisten met u een telefonische afspraak (of via beeldbellen). 

Niet gebeld? Dan gaat uw afspraak of operatie door
Het kan helaas voorkomen dat uw afspraak of operatie wordt uitgesteld, omdat er ruimte gecreëerd moet worden voor de zorg voor coronapatiënten. Wordt uw afspraak of operatie uitgesteld dan wordt u door ons gebeld op de (werk)dag voordat uw operatie gepland staat. Hoort u niets van ons? Dan gaat uw afspraak of operatie gewoon door. U hoeft niet zelf te bellen. Kijk hier voor meer informatie. 

Vaccinatie tegen het coronavirus
Meer informatie over coronavaccinatie vindt u op www.coronavaccinatie.nl  

Onze maatregelen

Draag het chirurgisch mondneusmasker dat u van ons krijgt uitgereikt
Bezoekers en patiënten krijgen bij de ingang van het ziekenhuis een chirurgisch mondneusmasker uitgereikt. Draag het chirurgisch mondneusmasker gedurende uw hele bezoek aan het ziekenhuis. Uw eigen mondkapje moet u bij binnenkomst dus vervangen door het exemplaar dat u van ons ontvangt. Een chirurgisch mondneusmasker biedt namelijk betere bescherming tegen de Britse variant van het coronavirus. Kijk hier voor meer informatie.

Kom alleen naar uw afspraak

 • Alleen als het medisch noodzakelijk is mag er 1 begeleider met u mee. Uw begeleider mag geen corona-achtige klachten hebben (verkoudheid, hoesten, benauwdheid, koorts), mag niet de afgelopen 10 dagen in een reisgebied zijn geweest met code oranje of rood of in contact geweest zijn met iemand die het coronavirus heeft.
 • Uw begeleider mag alleen mee naar binnen als uw arts akkoord is. 
 • Op de SEH (spoedeisende hulp) en EHH (eerste hart hulp) is er wel 1 begeleider (zonder klachten) toegestaan 

Alle maatregelen op een rij

 • Kom alleen naar uw afspraak.
 • Draag het chirurgisch mondneusmasker dat u van ons krijgt, totdat u het ziekenhuis weer verlaat.
 • Kom niet te vroeg. Loop 5 minuten voor uw afspraak het ziekenhuis binnen.
 • Desinfecteer uw handen als u het ziekenhuis binnenkomt.
 • Volg in het ziekenhuis de looproutes.
 • Houd altijd 1,5 meter afstand.
 • Nies of hoest in de binnenkant van uw elleboog.
 • Verlaat het ziekenhuis meteen na uw behandeling of aanvullend onderzoek (lab, röntgen, ECG).
 • Heeft u klachten? Neem dan, voordat u naar het ziekenhuis komt, contact op met de afdeling of polikliniek waar u een afspraak heeft.

Deze video wordt getoond na het accepteren van cookies

Bezoekuur

 • Het bezoekuur is elke dag van 18.00 tot 20.00 uur.
 • Tijdens het bezoekuur is 1 bezoeker per patiënt toegestaan. Gaat het om een vader of moeder die in het ziekenhuis ligt? Dan mag er tijdens het bezoekuur 1 eigen kind jonger dan 13 jaar meekomen.
 • Draag het chirurgisch mondneusmasker dat u van ons krijgt, totdat u het ziekenhuis weer verlaat. Ook op de kamer van de patiënt.
 • U kunt zich bij binnenkomst melden bij de balie in de centrale hal. 
 • Uiteraard mag u geen corona-achtige klachten hebben (verkoudheid, hoesten, benauwdheid, koorts) en mag u de afgelopen 10 dagen niet in een reisgebied geweest zijn met code oranje of rood of in contact zijn geweest met iemand die het coronavirus heeft.
 • Bezoek op de IC is op afspraak.
 • Hier vindt u info over bezoek aan het Geboortecentrum en afdeling kind en jeugd.

De was en andere boodschappen
We vragen u om was, persoonlijke (toilet)spullen of boodschappen tijdens het bezoekuur af te geven dan wel op te halen. Buiten bezoekuren kunt u de spullen bij de balie in de centrale hal afgeven. Zorg dan dat er een briefje met de naam van de patiënt en de naam van de afdeling goed zichtbaar op de tas zit. 

Openingstijden
De hoofdingang is maandag t/m vrijdag geopend van 7.00 tot 20.00 uur. Op zaterdag en zondag van 14.00 tot 20.00 uur.

Bloedafname
Open maandag t/m donderdag van 7.30 tot 17.00 uur. Op vrijdag van 7.30 tot 16.30 uur.

AnnApotheek
Open maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur. Op zaterdag en zondag van 14.00 tot 20.00 uur. Buiten deze tijden kunt u terecht bij de Spoedeisende Hulp / Huisartsenpost.