Corona en het Anna Ziekenhuis

Vanaf 25 september worden de landelijke corona-maatregelen versoepeld. In ons ziekenhuis blijven we 1,5 meter afstand houden en ook de andere corona-maatregelen blijven ongewijzigd. Alles om onze patiënten, medewerkers en vrijwilligers te beschermen.  


Heeft u klachten die horen bij het coronavirus? Neem dan contact op met de afdeling of polikliniek waar u een afspraak heeft. 
Wij kijken samen met u of uw afspraak verzet moet worden of mogelijk omgezet kan worden naar een videoconsult of telefonische afspraak. Moet u toch in het ziekenhuis zijn? Dan kunt u bij de receptie in de hal een mondkapje halen. 


Spoedeisende Hulp open
Onze Spoedeisende Hulp (SEH) is gewoon open. Is de situatie niet levensbedreigend? Neem dan contact op met uw huisarts of de huisartsenpost. 

Zorg op afstand
Als het mogelijk is, maken onze specialisten met u een telefonische afspraak (of via beeldbellen). 

Niet gebeld? Dan gaat uw afspraak of operatie door
Het kan helaas voorkomen dat uw afspraak of operatie wordt uitgesteld, omdat er ruimte gecreëerd moet worden voor de zorg voor coronapatiënten. Wordt uw afspraak of operatie uitgesteld dan wordt u door ons gebeld op de (werk)dag voordat uw operatie gepland staat. Hoort u niets van ons? Dan gaat uw afspraak of operatie gewoon door. U hoeft niet zelf te bellen. 

Onze maatregelen

Mondkapje
Als het niet mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden, dan dragen onze specialisten, medewerkers en vrijwilligers een mondkapje.
Patiënten die coronaklachten hebben en toch in het ziekenhuis moeten zijn dragen wel een mondkapje. Zij kunnen zich bij binnenkomst bij de receptie melden en krijgen dan van ons een mondkapje. 

Kom alleen naar uw afspraak

 • Alleen als het medisch noodzakelijk is mag er 1 begeleider met u mee. Uw begeleider mag geen coronaklachten hebben, in thuisquarantaine zijn of in afwachting zijn van de uitslag van een coronatest.  
 • Uw begeleider mag alleen mee naar binnen in de spreekkamer als uw arts akkoord is. 
 • Op de SEH (spoedeisende hulp) en EHH (eerste hart hulp) is er wel 1 begeleider (zonder klachten) toegestaan. 

Alle maatregelen op een rij

 • Desinfecteer uw handen als u het ziekenhuis binnenkomt.
 • Houd altijd 1,5 meter afstand.
 • Kom alleen naar uw afspraak.
 • Patiënten met klachten die toch in het ziekenhuis moeten zijn dragen een mondkapje. 
 • Bezoekers met klachten blijven thuis en laten zich testen.
 • Verlaat na uw afspraak of bezoek het ziekenhuis zo snel mogelijk.

Bezoekuur

 • Het bezoekuur is elke dag van 18.00 tot 20.00 uur.
 • Tussen 18.00 en 20.00 uur zijn maximaal 2 bezoekers per patiënt welkom. Bezoekers mogen samen komen of apart. Op de corona- isolatiekamers telt een kind ook als bezoeker, ongeacht de leeftijd van het kind. Op de gewone verpleegafdelingen is een kind jonger dan 13 jaar bovenop de 2 bezoekers wel welkom. 
 • Heeft u coronaklachten, bent u in thuisquarantaine of in afwachting van de uitslag van uw coronatest? Dan kunnen wij u als bezoeker niet toelaten tot het ziekenhuis.
 • Bezoek op de IC is op afspraak.
 • Hier vindt u info over bezoek aan het Geboortecentrum en afdeling kind en jeugd.

De was en andere boodschappen
We vragen u om was, persoonlijke (toilet)spullen of boodschappen tijdens het bezoekuur af te geven dan wel op te halen. Buiten bezoekuren kunt u de spullen bij de balie in de centrale hal afgeven. Zorg dan dat er een briefje met de naam van de patiënt en de naam van de afdeling goed zichtbaar op de tas zit. 

Openingstijden
De hoofdingang is maandag t/m vrijdag geopend van 7.00 tot 20.00 uur. Op zaterdag en zondag van 14.00 tot 20.00 uur.

Bloedafname
Open maandag t/m donderdag van 7.30 tot 17.00 uur. Op vrijdag van 7.30 tot 16.30 uur.

AnnApotheek
Open maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur. Op zaterdag en zondag van 14.00 tot 18.00 uur. Buiten deze tijden kunt u terecht bij de Spoedeisende Hulp / Huisartsenpost.

Maatregelen In Het Zhs
Bezoekuur