Naar het ziekenhuis in coronatijd

Het gaat de goede kant op met het aantal besmettingen en de ziekenhuisopnamen. Toch zijn we er nog niet en blijft de kans op besmetting aanwezig. Daarom vragen we u om u aan onze maatregelen te houden. Ook als u (volledig) gevaccineerd bent.


Heeft u klachten die horen bij het coronavirus? Neem dan contact op met de afdeling of polikliniek waar u een afspraak heeft. 
Wij kijken samen met u of uw afspraak verzet moet worden of mogelijk omgezet kan worden naar een videoconsult of telefonische afspraak.


Spoedeisende Hulp open
Onze Spoedeisende Hulp (SEH) is gewoon open. Is uw situatie niet levensbedreigend? Neem dan contact op met uw huisarts of de huisartsenpost. 

Zorg op afstand
Als het mogelijk is, maken onze specialisten met u een telefonische afspraak (of via beeldbellen). 

Niet gebeld? Dan gaat uw afspraak of operatie door
Het kan helaas voorkomen dat uw afspraak of operatie wordt uitgesteld, omdat er ruimte gecreëerd moet worden voor de zorg voor coronapatiënten. Wordt uw afspraak of operatie uitgesteld dan wordt u door ons gebeld op de (werk)dag voordat uw operatie gepland staat. Hoort u niets van ons? Dan gaat uw afspraak of operatie gewoon door. U hoeft niet zelf te bellen. 

Onze maatregelen

Mondkapje
Het is vanaf 26 juni niet meer verplicht om een mondkapje te dragen. We vragen patiënten die klachten hebben en toch in het ziekenhuis moeten zijn om ook een mondkapje te dragen. Zij kunnen zich bij binnenkomst bij de receptie melden en krijgen dan van ons een mondkapje. 

Kom alleen naar uw afspraak

 • Alleen als het medisch noodzakelijk is mag er 1 begeleider met u mee. Uw begeleider mag geen last hebben van verkoudheidsklachten (neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn), hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts, plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping) of in een land zijn geweest waarbij u bij thuiskomst in quarantaine moet of in contact zijn geweest met iemand die het coronavirus heeft. 
 • Uw begeleider mag alleen mee naar binnen in de spreekkamer als uw arts akkoord is. 
 • Op de SEH (spoedeisende hulp) en EHH (eerste hart hulp) is er wel 1 begeleider (zonder klachten) toegestaan. 

Alle maatregelen op een rij

 • Desinfecteer uw handen als u het ziekenhuis binnenkomt.
 • Houd altijd 1,5 meter afstand.
 • Kom alleen naar uw afspraak.
 • Patiënten met klachten die toch in het ziekenhuis moeten zijn dragen een mondkapje. 
 • Bezoekers met klachten blijven thuis en laten zich testen.

Bezoekuur

 • Het bezoekuur is elke dag van 18.00 tot 20.00 uur.
 • Tussen 18.00 en 20.00 uur zijn maximaal 2 bezoekers per patiënt welkom. Bezoekers mogen samen komen of apart. Op de corona- isolatiekamers telt een kind ook als bezoeker, ongeacht de leeftijd van het kind. Op de gewone verpleegafdelingen is een kind jonger dan 13 jaar bovenop de twee bezoekers wel welkom. 
 • Heeft u last van verkoudheidsklachten (neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn), hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts, plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping) of bent u in een land geweest waarbij u bij thuiskomst in quarantaine moet? Of bent u in contact geweest met iemand die het coronavirus heeft? Dan kunnen wij u als bezoeker niet toelaten tot het ziekenhuis.
 • Bezoek op de IC is op afspraak.
 • Hier vindt u info over bezoek aan het Geboortecentrum en afdeling kind en jeugd.

De was en andere boodschappen
We vragen u om was, persoonlijke (toilet)spullen of boodschappen tijdens het bezoekuur af te geven dan wel op te halen. Buiten bezoekuren kunt u de spullen bij de balie in de centrale hal afgeven. Zorg dan dat er een briefje met de naam van de patiënt en de naam van de afdeling goed zichtbaar op de tas zit. 

Openingstijden
De hoofdingang is maandag t/m vrijdag geopend van 7.00 tot 20.00 uur. Op zaterdag en zondag van 14.00 tot 20.00 uur.

Bloedafname
Open maandag t/m donderdag van 7.30 tot 17.00 uur. Op vrijdag van 7.30 tot 16.30 uur.

AnnApotheek
Open maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur. Op zaterdag en zondag van 14.00 tot 18.00 uur. Buiten deze tijden kunt u terecht bij de Spoedeisende Hulp / Huisartsenpost.

Poster Maatregelen 24 6
Poser Bezoekuur 24 6