De K van Dieuwke

1 op de 7 vrouwen overkomt het, borstkanker. Ook Dieuwke krijgt er in december 2020 mee te maken als ze naar haar huisarts gaat met een raar gevoel in haar linkerborst. Al snel wordt ze doorverwezen naar het Anna voor nader onderzoek en blijkt het foute boel te zijn. De komende 10 weken deelt ze hier haar persoonlijke verhaal in een reeks blogs.

DSC07537 Favoriet Omarm Het Leven

10. Uitgestraald op naar mijn verjaardag

18 augustus om 15:26

“Ik kan zeggen dat mijn nieuwe levensjaar in ieder geval ‘stralend’ begon en dat mijn allereerste hardlooprondje, met Loes, een feit is.”

Lees het verhaal
DSC07620

9. Wat hangt er boven mijn hoofd?

12 augustus om 16:48

In het Catharina Ziekenhuis krijgt Dieuwke een bestralingsplan. "Nu ik weet dat ik niet in een tunnel hoef te liggen – dat lijkt me doodeng –  zie ik er minder tegenop."

Lees het verhaal
DSC07569

8. “Heb je veel alcohol gedronken?”

05 augustus om 10:03

Voor haar bestralingen gaat Dieuwke naar het Catharina Ziekenhuis. Dokter van der Sangen vraagt naar haar voorgeschiedenis en stel ook de vraag of Dieuwke in het verleden veel alcohol heeft gedronken. "Ik hoor het verschrikt aan".

Lees het verhaal
DSC07537 Favoriet Omarm Het Leven

7. De uitslag en dooooooor …

29 juli om 09:59

"Op die maandagmiddag ervoor, rond half 6, gaat al de telefoon. Dokter van den Hoven aan de lijn. Of het gelegen komt dat ze belt? Ze heeft de uitslagen binnen en op haar bureau liggen. En waarom zou ze me nog 2 nachten langer in spanning laten nu ze goed nieuws voor me heeft?"

Lees het verhaal
DSC07475 Favoriet

6. Wakker worden na de operatie

21 juli om 06:46

"Wakker worden na een operatie blijft een vreemde gewaarwording. Je bent weg en ‘opeens’ ben je er weer. Voor hetzelfde geld piep je ertussenuit. Wat er met je gebeurt; je hebt geen flauw idee. Je moet het overlaten aan anderen."

Lees het verhaal
DSC07569

5. Onderweg naar de OK

15 juli om 14:56

De anesthesioloog stelt zich voor en geeft instructies. “Denk aan iets leuks, dan word je met dat gevoel weer wakker”, zegt hij vriendelijk. Ik kijk naar hem en tel mijn ademhalingen: adem in, adem uit … en dan ben ik weg.

Lees het verhaal
DSC07620

4. I’m gonna live forever – onderweg naar de OK

08 juli om 09:05

"Ik voel een koude windvlaag en ondertussen hoor ik radio 5, 3, 8….Muziek: ‘Fame, I’m gonna live forever!’ Ik moet warempel een beetje grinniken. Laat dat ‘forever’ maar achterwege, denk ik."

Lees het verhaal
DSC07509

3. Prikjes, prikjes … au?!

01 juli om 09:21

“Ik ben nooit een liefhebber geweest van prikjes, maar op de dag voor de operatie krijg ik er drie.”

Lees het verhaal
DSC07484 Favoriet Dit Ben Ik Meer

2. Als je het aan anderen vertelt …

24 juni om 15:20

“Het liefst stel ik het moment om het tegen anderen te vertellen uit. Want zodra ik het uitspreek, weet ik dat het echt zó is: ik heb borstkanker.”

Lees het verhaal
DSC07475 Favoriet

1. De K van Dieuwke: 1 op de 7 vrouwen overkomt het

09 juni om 15:26

"Ik lig er beduusd bij en krijg het koud, heel koud. Een kou die de hele dag niet meer verdwijnt... Ik heb opeens borstkanker?!"

Lees het verhaal