St. Anna Logo

AYA’s (Adolescents & Young Adults) zijn jonge mensen die tussen 18 en 39 jaar te horen krijgen dat ze kanker hebben. Plotseling staat jouw wereld op z’n kop en heb jij hele normale vragen in een niet normale situatie. Juist dan heb je zorg nodig die stilstaat bij wat er in jóuw leven speelt, tijdens en ook na kanker.

In deze video wordt kort uitgelegd wat de zorg voor AYA’s inhoudt.

Deze video wordt getoond na het accepteren van cookies

AYA-zorg in het Anna

Het AYA-zorgteam van het Anna Ziekenhuis bestaat uit zorgverleners die speciale kennis hebben over kanker op jongvolwassen leeftijd. Het team bestaat uit artsen, verpleegkundigen, casemanagers en psychosociale hulpverleners zoals medisch maatschappelijk werker, geestelijk verzorger of psycholoog. Jouw behandelaar of casemanager kan je in contact brengen met de personen die jou het beste kunnen helpen met de vragen die je hebt.

Ons AYA-zorgteam wordt gecoördineerd door:

Ons AYA-zorgteam is er voor jou. Ongeacht de tumorsoort of de fase van je ziekte. Bij AYA-zorg staat de vraag ‘Wie ben jij en wat heb jij nodig?’ centraal. Wij hebben aandacht voor al je vragen. Denk aan vragen over opleiding, werk, voeding, sport, zelfstandigheid, relaties, vruchtbaarheid en seksualiteit.

Op de website van het AYA Zorgnetwerk vind je meer informatie over deze onderwerpen en een vragenlijst. Deze vragenlijst kan helpen om je gedachten en vragen op een rijtje te zetten. Mail je ingevulde vragenlijst voor je afspraak naar ayazorg@st-anna.nl of print de lijst uit en neem ‘m mee naar het ziekenhuis.

Over het AYA-Zorgnetwerk

Het Anna Ziekenhuis maakt deel uit van het Nationaal AYA ‘Jong & Kanker Zorgnetwerk. Dit is een samenwerking tussen alle ziekenhuizen in Nederland die AYA-zorg verlenen. Zo is AYA-zorg voor iedere AYA dichtbij huis beschikbaar. Het AYA-Zorgnetwerk zorgt voor scholing en regels zodat AYA-zorg in elk ziekenhuis op een zelfde manier verleend wordt. Binnen het AYA-Zorgnetwerk werkt het Anna Ziekenhuis samen met het academisch ziekenhuis Maastricht UMC+. 

Wij zijn er voor je

Het AYA-zorgteam neemt de medische behandeling of controle-afspraken niet over. Daarvoor houd je contact met je eigen behandelend medisch specialist. Wel zijn we er voor al je vragen in alle fases van je ziekte. Ook als je niet goed in je vel zit kunnen wij je helpen en eventueel doorverwijzen.

Je kunt ons bereiken via mail: ayazorg@st-anna.nl of telefoon: 040 - 286 4873