St. Anna Logo

Met een knieblessure, zoals meniscusletsel, kunt u bij het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop en Eindhoven terecht voor een snelle en deskundige behandeling van uw letsel. Bij de afdeling orthopedie kunt u kiezen voor een sneltraject. U kunt binnen een week na de verwijzing van uw huisarts of bedrijfsarts terecht op de polikliniek orthopedie in Eindhoven. Tijdens de eerste afspraak bekijken wij welk letsel u precies heeft. U ontvangt van ons een diagnose en een concreet behandelplan. Als een operatie nodig is, kunnen wij deze meteen in overleg met u inplannen. Operaties kunnen vinden meestal binnen 1 tot 2 weken plaats. Het sneltraject ‘Acute knieklachten’ is gericht op mensen tussen de 16 en 45 jaar.

Sneltraject ‘Acute knieklachten’ bij het Anna Ziekenhuis en bij Anna TopSupport

Bij de afdeling orthopedie in het Anna Ziekenhuis kunt u kwalitatief hoogwaardige zorg verwachten die geheel is ingericht op uw gemak. De zorg is zo georganiseerd dat zoveel mogelijk behandelstappen geclusterd worden aangeboden. Dit scheelt u tijd, ’geregel’ en onzekerheid. Het behandeltraject bestaat uit operatieve en niet-operatieve (conservatieve) behandelmethoden. Als dat nodig is, kunt u meteen beoordeeld worden door een ervaren fysiotherapeut van medisch sportgezondheidscentrum Anna TopSupport. Wij hebben een jarenlange samenwerking met voetbalclub PSV en andere topsportorganisaties. Daardoor loopt ons ziekenhuis voorop in onderzoek en behandeling van artrose (slijtage), traumaletsels en sportletsels. Ons ziekenhuis en (top)sport zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het St. Anna ziekenhuis in Geldrop-Eindhoven hoort op het gebied van klachten bij sporten en bewegen bij de top van Nederland.

Het sneltraject acute knieklachten valt onder het Waardegedreven Zorg Programma van het Anna Ziekenhuis. Dit betekent dat wij de uitkomsten meten van de behandeling die voor u van belang zijn. Denk bijvoorbeeld aan de tijd die u nodig heeft om volledig te herstellen. Ook vragen wij u om op drie momenten online een aantal vragen te beantwoorden. Zo kunnen we uw gezondheidstoestand in de gaten houden én kunnen wij onze zorg verbeteren.

Nico de Kort meniscus in 1 dag doen we niet meer nu acute knieklachten.jpg

De ervaring van Nico

"Ik heb helemaal geen klachten meer. Het is echt heel fijn hoe snel en gemakkelijk het allemaal is gelopen."

Lees verder
Evert Tebak meniscus in 1 dag doen we niet meer nu acute knieklachten.jpg (1)

De ervaring van Evert

“De specialisten van het Anna Ziekenhuis en de zorgprofessionals van Anna TopSupport werken in het sneltraject nauw samen.”

Lees verder
Ton vd Boogaard meniscus in 1 dag doen we niet meer nu acute knieklachten.jpg

De ervaring van Ton

"Deze aanpak is voor mij ideaal."

Lees verder

 

Het proces

Verwijzing en afspraak maken

Met een verwijzing van uw huisarts of bedrijfsarts kunt u via de polikliniek orthopedie een afspraak maken voor het kniespreekuur.

    Niet vergeten

  • Verwijzing huisarts/bedrijfsarts

De ochtend van uw afspraak

Als u in het ziekenhuis komt, krijgt u een MRI-scan. Daarna volgt het consult met de orthopeed.

Behandeling of operatie

Als blijkt dat een kijkoperatie nodig is, plannen wij deze zo snel mogelijk voor u in. U krijgt dan een gesprek bij de anesthesieverpleegkundige. Zij bespreekt de manier van verdoving en uw relevante ziektegegevens. Ook verricht zij lichamelijk onderzoek. Als u bent verwezen naar de fysiotherapeut kunt u meteen beoordeeld worden door een fysiotherapeut van Anna TopSupport.

    Niet vergeten

  • Afspraak maken met anesthesieverpleegkundige.

Naar huis en start revalidatietraject

Bij ontslag uit het ziekenhuis ontvangt u een mapje met handige informatie en telefoonnummers voor het geval u nog vragen of eventuele klachten heeft in de dagen na de operatie. Voordat u na de operatie naar huis gaat, komt de fysiotherapeut aan uw bed om uitleg te geven over oefeningen. Als u een ruggenprik heeft gehad, geeft de orthopeed u tijdens de operatie uitleg. Als u een algehele narcose heeft gehad, komt de orthopeed na de operatie bij u langs op de afdeling.

Controleafspraak

U komt 2 weken na uw operatie op controle bij de afdeling fysiotherapie in het St. Anna ziekenhuis te Geldrop.

Stel je vraagWij beantwoorden je vraag binnen 2 werkdagen

Voor medische vragen: neem telefonisch contact op met de polikliniek of maak gebruik van BeterDichtbij als je daarvoor bent aangemeld. Gebruik het afsprakenformulier voor het maken of wijzigen van een afspraak.