Artrosespreekuur

chevron_left Orthopedie
9142.jpg
St. Anna Logo

Als u of uw huisarts vermoedt dat u slijtage (artrose) aan de heup of knie heeft, kunt u naar het artrosespreekuur van het Anna Ziekenhuis voor een deskundige beoordeling. Op het spreekuur werken zorgprofessionals die gespecialiseerd zijn in artrose en de pijnklachten die bij deze ziekte horen.

Op het spreekuur voeren wij verschillende onderzoeken bij u uit. Als u daadwerkelijk artrose heeft, bekijken wij ook welke behandelingen het beste bij u passen. Een behandeling kan bestaan uit een operatie, maar dat hoeft zeker niet. Er zijn ook andere mogelijke behandelwijzen, zoals injecties, medicijnen, fysiotherapie of een aanpassing van de levensstijl.

 

Artrosespreekuur bij het Anna Ziekenhuis

Bij de afdeling orthopedie in het Anna Ziekenhuis kunt u kwalitatief hoogwaardige zorg verwachten die is ingericht op uw gemak. De zorg is zo georganiseerd dat zoveel mogelijk behandelstappen rond één polibezoek worden gepland. Hierdoor hoeft u als de patiënt minder vaak voor losse afspraken naar het ziekenhuis te komen. Dit scheelt tijd, ’geregel’ en onzekerheid.

Verder is er veel aandacht voor voorlichting op maat. Ook kunt u zich thuis voorbereiden op uw behandeling. Dat kan via filmpjes op de website of via onze app. U kunt de Patient Journey app gratis downloaden via de App store of Play Store.

Het proces

Aanmelden artrosespreekuur

Met een verwijzing van uw huisarts kunt u een afspraak maken bij het artrosespreekuur. Dit kunt u doen door te bellen naar 040-286 4864. U krijgt dan een afspraak bij één van de orthopedisch chirurgen die gespecialiseerd zijn in heup- en/of knieartrose.

    Niet vergeten

  • Regel een verwijzing van uw huisarts

Voor uw afspraak bij het artrosespreekuur

Tijdens het maken van de afspraak wordt met u besproken of er vooraf een röntgenfoto gemaakt moet worden. Als een röntgenfoto nodig is, meldt u zich een half uur voor uw afspraak op de afdeling radiologie (route 22). Na het maken van de foto kunt u zich aanmelden voor de afspraak bij de orthopeed.

Uw afspraak bij het artrosespreekuur

Tijdens het gesprek met de orthopeed bespreken wij uw klachten en de röntgenfoto. Daarna voeren wij een lichamelijk onderzoek uit. Aan de hand van alle informatie stellen wij een diagnose en bekijken wij welke behandelmogelijkheden er zijn.

    Niet vergeten

  • Het is fijn als een familielid of een naaste met u meekomt naar het spreekuur. U krijgt veel informatie, en twee horen meer dan één.

Eventuele operatie

Als een operatie nodig is, maken wij hiervoor meteen afspraken. De polikliniekassistente bespreekt het gehele traject met u. Ook bestaat de mogelijkheid dat u een gesprek met de orthopedieconsulent heeft over het traject na de operatie.

Controleafspraak

Soms is het nodig om extra onderzoek te doen. Na de onderzoeken plannen wij dan een controleafspraak in om de uitslagen van de behandelingen te bespreken.

Tarieven en vergoeding artrosespreekuur

Het artrosespreekuur wordt vergoed vanuit de basisverzekering. U heeft wel een verwijzing van de huisarts nodig om voor vergoeding in aanmerking te komen. Houd er rekening mee dat een behandeling meetelt voor uw eigen risico.

Tips van onze specialisten
_MG_8574-TS-Rob Bogie.png

Rob Bogie

orthopedisch chirurg

Anna Ziekenhuis app

In onze app Patient Journey is informatie over uw behandeling te vinden. Via de app krijgt u stap voor stap belangrijke informatie over onder andere het onderzoek, de operatie, revalidatie en nazorg. Download de app Patient Journey via de App store of Play Store voor praktische informatie en handige video’s.

Rob BogieBekijk profiel

Vindt u deze informatie nuttig?

Stel uw vraagWij beantwoorden uw vraag binnen 2 werkdagen

Voor medische vragen: neem telefonisch contact op met de polikliniek of maak gebruik van BeterDichtbij als u daarvoor bent aangemeld. Gebruik het afsprakenformulier voor het maken of wijzigen van een afspraak.