Bloedziekten (hematologie): onderzoek & behandeling

St. Anna Logo

Binnen de interne geneeskunde houdt het specialisme hematologie zich bezig met onderzoek en behandeling van bloedziekten. In het Anna Ziekenhuis kunt u terecht voor onderzoek naar alle bloedziekten. De bekendste bloedziekten zijn lymfklierkanker (Hodgkin of Non-Hodgkin Lymfoom) chronische leukemie en de ziekte van Kahler. Deze bloedziekten komen ook het meest voor. 

Hoe gaat onderzoek en behandeling van bloedziekten in zijn werk?

Er zijn verschillende onderzoeken mogelijk om vast te stellen of u een bloedziekte heeft. U krijgt bijvoorbeeld een bloedonderzoek, urineonderzoek, röntgenonderzoek, nucleair onderzoek zoals een PET-scan, beenmergonderzoek of botbioptie. De meest voorkomende bloedziekten kunnen wij in ons ziekenhuis behandelen. U krijgt een behandeling met chemotherapie of immunotherapie. Onze drie oncologen zijn betrokken bij al uw onderzoeken en uw behandeling. Zij hebben daarnaast structureel overleg met specialisten uit het Academisch Ziekenhuis in Maastricht.

 

Behandeling van bloedziekten bij het Anna Ziekenhuis

Het Anna Ziekenhuis heeft een multidisciplinaire oncologieafdeling. Dat wil zeggen dat er specialisten van verschillende afdelingen betrokken zijn bij de zorg die u hier krijgt. Op deze multidisciplinaire oncologieafdeling krijgt u een behandeling met chemotherapie of immunotherapie. De afdeling beschikt ook over een pijnteam en twee artsen voor palliatieve zorg. Als het nodig of gewenst is, verwijzen wij patiënten door naar andere ziekenhuizen. Bijvoorbeeld voor een intensieve behandeling van acute leukemie of voor beenmerg- of stamceltransplantatie. U kunt er dus op rekenen dat u de best mogelijke zorg krijgt voor uw ziekte.  

Stel uw vraagWij beantwoorden uw vraag binnen 2 werkdagen

Voor medische vragen: neem telefonisch contact op met de polikliniek of maak gebruik van BeterDichtbij als u daarvoor bent aangemeld. Gebruik het afsprakenformulier voor het maken of wijzigen van een afspraak.