Botoxspreekuur kaakchirurgie

St. Anna Logo

Bij het botoxpreekuur behandelen we de gevolgen van tandenknarsen (ook wel bruxisme genoemd).Wij behandelen u met een spierontspannend middel (botuline toxine) van het merk Dysport®. Dit heeft dezelfde werkzame stof als Botox®. Met behulp van injecties in de kaakspieren kan de spierspanning zodanig verlaagd worden dat een vermindering van de klachten optreedt of dat het tandenknarsen zelfs helemaal stopt. De benodigde hoeveelheid botuline toxine is afhankelijk van de ernst van de klachten, van de spierdikte en van het aantal spieren dat behandeld wordt. 

Botoxspreekuur

Op de polikliniek kaakchirurgie vindt eenmaal per maand het botoxspreekuur plaats. De behandeling met botox zal enkele malen, met tussenpozen van ongeveer drie maanden, moeten worden herhaald. Een behandeling duurt ongeveer 20 minuten.

Stel uw vraagWij beantwoorden uw vraag binnen 2 werkdagen

Wij kunnen u via dit formulier geen antwoord geven op medisch inhoudelijke- en spoedvragen. Een afspraak maken kan alleen telefonisch. Neemt u contact op met uw huisarts/ behandelend arts als u vragen heeft over uw persoonlijke gezondheidstoestand, diagnose of een behandeling.