Enkel- en voetspreekuur

St. Anna Logo

Heeft u al langere tijd last van uw enkel of voet? En is bewegen of sporten hierdoor lastig? Anna TopSupport heeft 2x per maand op maandagmiddag een gespecialiseerd enkel- en voetspreekuur in samenwerking met het Anna Ziekenhuis. In dat spreekuur werken sportarts, orthopeed en fysiotherapeut nauw samen.

Voor wie is dit spreekuur bedoeld?

Het spreekuur is bedoeld voor iedereen die al langere tijd last heeft van de voet of enkel.

Dat kunnen bijvoorbeeld ‘restklachten’ zijn na het verzwikken van de enkel, aanhoudende peesklachten zoals hielspoor of klachten aan de achillespees. Vooral bij hardlopers en balsporters komen langdurige enkel- en voetklachten veel voor.

 

Ook niet-sporters kunnen op dit spreekuur terecht als ze last hebben van hun voet- of enkel bij het bewegen.

Hoe ziet het spreekuur eruit?

Twee keer per maand is er een maandagmiddag bij Anna TopSupport gereserveerd voor het enkel- en voeten spreekuur onder leiding van orthopedisch chirurg Joris de Kort. Tijdens dit spreekuur werken sportarts, orthopeed, fysiotherapeut en assistent orthopedie nauw samen. Afhankelijk van uw klachten, wordt u door een of meerdere van deze zorgverleners gezien. Mocht het nodig zijn, dan kan meestal meteen een röntgenfoto worden gemaakt. Anna TopSupport heeft daar eigen apparatuur voor, zodat u hiervoor niet speciaal terug hoeft te komen.

Voor dit spreekuur heeft u een verwijzing nodig van de huisarts.

Waarom Anna TopSupport?

  • Topsupport is een medisch sportgezondheidscentrum met veel medische kennis en ervaring als het om sport en bewegen gaat.

  • Veel specialismen op het gebied van sportzorg werken bij ons nauw samen. Daar heeft u veel profijt van bij hardnekkige blessures en problemen zoals bij de enkel- of voet.

  • Anna TopSupport heeft eigen apparatuur voor een echo, röntgenfoto of MRI-scan. Dat maakt het snel stellen van een diagnose gemakkelijker.
  • We hebben een uitgebreid netwerk waarin we kennis en expertise delen. Daardoor kunnen we ook bijvoorbeeld snel een (sport)podoloog inschakelen als dat nodig is voor vervolgbehandeling.

 

Bente Aarts Topsupport

Dankzij deze nieuwe techniek kan Bente weer volop sporten

“Ik doe weer volle bak mee met trainingen en wedstrijden."

Lees verder
Sacha Van Agt

Topsporter Sacha herstelt van voetblessure dankzij enkel- en voetspreekuur

“Voor het beste herstel zocht ik een team met veel expertise en met korte lijntjes."

Lees verder
Eelke en Flore Maas enkel en voeten spreekuur.jpg

De ervaring van Flore en Eelke

“Wij zijn ontzettend blij en tevreden met Topsupport en vooral met Dr. Timmermans. Hij heeft ons echt ontzettend goed geholpen."

Lees verder

 

Het proces

Een afspraak maken voor het enkel- en voetenspreekuur?

Voor het enkel- en voetenspreekuur heeft u een verwijzing nodig van de huisarts. Heeft u een verwijzing? Dan kunt u een afspraak maken door te bellen met 040- 286 4864.

Tarieven en vergoeding enkel- en voetenspreekuur

Het enkel- en voetenspreekuur wordt vergoed vanuit de basisverzekering. U heeft wel een verwijzing van de huisarts nodig om voor vergoeding in aanmerking te komen. Houd er rekening mee dat behandeling door de sportarts en/of orthopedisch chirurg meetelt voor uw eigen risico.

Vergoeding en tarieven
Stel je vraagWij beantwoorden je vraag binnen 2 werkdagen

Voor medische vragen: neem telefonisch contact op met de polikliniek of maak gebruik van BeterDichtbij als je daarvoor bent aangemeld. Gebruik het afsprakenformulier voor het maken of wijzigen van een afspraak.