Polikliniek Geriatrie

Waarom naar de polikliniek geriatrie?

U bent verwezen naar de polikliniek geriatrie. Geriatrie is een specialisme waarbij de oudere mens centraal staat. Op oudere leeftijd spelen vaak meerdere veranderingen op lichamelijk, geestelijk en sociaal gebied, die kunnen leiden tot klachten. Veelvoorkomende klachten op oudere leeftijd zijn bijvoorbeeld loopproblemen en vallen, achteruitgang in het functioneren en zelfstandigheid, geheugenproblemen, verwardheid, stemmingsproblemen, bijwerkingen van medicijnen, gewichtsverlies en incontinentie. De klinisch geriater is gespecialiseerd in deze problematiek en kan daarnaast meedenken in de afweging tussen voordelen en risico’s bij operaties of andere behandelingen.

Hoe verloopt het eerste bezoek?

Het onderzoek op de polikliniek duurt ongeveer anderhalf uur, en bestaat uit een gesprek met de geriater, lichamelijk onderzoek en eventueel aanvullende testen. Gedurende het poli-bezoek maakt de geriater een overzicht van de voorkomende lichamelijke, psychische en sociale problemen en stelt op basis daarvan een advies of behandelplan op. Dit doen we in overleg met u en uw naaste. Hierbij staan uw wensen voorop en wordt rekening gehouden met wat u aankan. Het belangrijkste doel hiervan is behoud of herstel van zelfstandigheid en kwaliteit van leven. Om dit zo goed mogelijk te doen werkt de geriater nauw samen met andere zorgverleners binnen en buiten ons ziekenhuis en is gemakkelijk bereikbaar voor advies en ondersteuning.

Voorbereiding

  • Het wordt zeer op prijs gesteld wanneer een naaste bij het bezoek aanwezig kan zijn. Dit kan uw partner, een familielid, een mantelzorger of een verzorger zijn.
  • In verband met het lichamelijk onderzoek is het aan te raden kleding te dragen die u gemakkelijk uit en aan kunt trekken.
  • Wanneer u gebruik maakt van een bril, hoorapparaat of loophulpmiddel, brengt u die dan mee s.v.p..
  • Neemt u s.v.p. een lijst mee van de medicijnen die u gebruikt (ook medicijnen die u zelf heeft gekocht bij de drogist of apotheek).

Bezoekt u ons ziekenhuis voor de eerste keer? Gaat u dan vóór uw afspraak langs bij de receptie in de centrale hal, zodat wij al uw gegevens kunnen vastleggen in onze administratie. Neemt u in dat geval de volgende zaken mee: uw zorgpas/polisgegevens en een geldig identiteitsbewijs.

Als er wijzigingen zijn opgetreden in uw persoonlijke situatie, zoals adreswijziging of wijziging van zorgverzekering of huisarts, wilt u dan zo vriendelijk zijn dit ook aan ons door te geven?

Waar vindt u de polikliniek geriatrie?
De polikliniek geriatrie bevindt zich op de begane grond, routenummer 03.          

Afmelden
Mocht u verhinderd zijn, dan verzoeken wij u tussen 09.00-16.30 uur contact op te nemen met de polikliniek geriatrie. Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer 040 - 286 4811 (kies optie 2 om direct met de polikliniek doorverbonden te worden).

Aansprakelijkheid
Het ziekenhuis is niet aansprakelijk voor vermissing, beschadiging of diefstal van geld, sieraden of andere persoonlijke bezittingen. Wij adviseren u dringend waardevolle bezittingen thuis te laten.

Heeft u nog vragen?

Heeft u vragen over deze folder? Neem dan contact op met de polikliniek geriatrie, route 03 (begane grond),  telefoonnummer 040 - 286 48 11.

Voor meer informatie over het specialisme Geriatrie kunt u terecht op de website van het Anna Ziekenhuis (www.annaziekenhuis.nl) of de website van de Nederlandse Vereniging voor Klinische Geriatrie (www.nvkg.nl).