Heup- en liesspreekuur

Rintje - heup liesspreekuur
St. Anna Logo

Heb je last van jouw heup of lies? En is bewegen of sporten hierdoor lastig? Anna TopSupport in Eindhoven heeft een gespecialiseerd heup- en liesspreekuur. Omdat de oorzaak bij deze klachten zowel spier, pees, zenuw of gewricht kan betreffen is er een nauwe samenwerking met de specialismen fysiotherapie, orthopedie en sportgeneeskunde.

Voor wie is dit spreekuur bedoeld?

Het spreekuur is bedoeld voor patiënten tussen 16 en 45 jaar die heup of liesklachten hebben. De oorzaak voor deze klachten kan te maken met overbelasting door intensief sporten waardoor er irritatie ontstaat in de aanhechting van de spieren (pezen) of slijmbeurs (lies) of door inklemming van de heup (femoroacetabulaire impingement).  

Hoe ziet het spreekuur eruit?

Om dit spreekuur te bezoeken heb je een verwijzing nodig van je huisarts. Iedere 2 weken op donderdagochtend (8:00 – 12:00 uur)  is bij Anna TopSupport gereserveerd voor het heup- en liesspreekuur onder leiding van orthopedisch chirurg Rintje Agricola. Tijdens dit spreekuur werken orthopeed, fysiotherapeut en sportarts nauw samen. Afhankelijk van jouw klachten, word je door een of meerdere van deze zorgverleners gezien. Vooraf wordt er meteen een röntgenfoto gemaakt. Anna TopSupport heeft daar eigen apparatuur voor, zodat je hiervoor niet speciaal terug hoeft te komen.

Voor dit spreekuur heb je een verwijzing nodig van de huisarts.

Waarom Anna TopSupport?

  • Topsupport is een medisch sportgezondheidscentrum met veel medische kennis en ervaring als het om sport en bewegen gaat.
  • Veel specialismen op het gebied van sportzorg werken bij ons nauw samen. Daar heb je veel profijt van bij hardnekkige blessures en problemen zoals bij de lies of heup.
  • Anna TopSupport heeft eigen apparatuur voor een echo en röntgenfoto. Dat maakt het snel stellen van een diagnose gemakkelijker.

 

Het proces

Een afspraak maken voor het heup- en liesspreekuur?

Voor het heup- en liesspreekuur heb je een verwijzing nodig van de huisarts. Heb je een verwijzing? Dan kun je een afspraak maken door te bellen met 040- 286 41 44.

Tarieven en vergoeding heup- en liesspreekuur

Het heup- en liesspreekuur wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Je hebt wel een verwijzing van de huisarts nodig om voor vergoeding in aanmerking te komen. Houd er rekening mee dat behandeling door de sportarts en/of orthopedisch chirurg meetelt voor jouw eigen risico.

Vergoeding en tarieven
Stel uw vraagWij beantwoorden uw vraag binnen 2 werkdagen

Voor medische vragen: neem telefonisch contact op met de polikliniek of maak gebruik van BeterDichtbij als u daarvoor bent aangemeld. Gebruik het afsprakenformulier voor het maken of wijzigen van een afspraak.