Tremorregistratie

Inleiding

U heeft binnenkort een afspraak voor een tremorregistratie. Dit is een onderzoek waarbij we de elektrische activiteit van de spieren meten om inzicht te krijgen in het functioneren hiervan. We onderzoeken de spieren die bij bepaalde bewegingen gebruikt worden, bijvoorbeeld bij een tremor (ritmisch schudden van hand of been) of een andere bewegingsstoornis.

Hier vertellen wij u hoe u zich het best kunt voorbereiden en hoe het onderzoek in zijn werk gaat.

Hoe bereidt u zich voor

U bereidt zich zowel thuis als in het ziekenhuis voor.

1. Thuis

Medicijnen
Als u medicijnen gebruikt, blijft u deze innemen volgens afspraak met uw arts.

Kleding
In verband met het onderzoek is het verstandig om een T-shirt of hemd zonder mouwen of korte mouwen. Neem eventueel een korte broek mee bij klachten aan de benen.

Verzorging
Wegens het aanbrengen van de elektroden gelieve geen producten, zoals lotion of crème, te gebruiken op armen en benen.

2. Ziekenhuis

Parkeren
Houdt u rekening met parkeerkosten als u gebruik maakt van het parkeerterrein van het Anna Ziekenhuis.

Locatie
Als u in het ziekenhuis aankomt, gaat u naar de KNF-afdeling in het souterrain: route 24.

Wat gebeurt er tijdens het onderzoek

Elektroden Tijdens het onderzoek zit u op een stoel. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Laboranten KNF. De spieractiviteit wordt gemeten met elektroden, dit zijn een soort stickers die de elektrische activiteit van spieren kunnen opvangen.

Deze elektroden worden op de huid boven verschillende spieren geplakt, ook op de lichaamshelft waar geen klachten zijn. Deze elektroden zijn met lange draden verbonden aan een computer, die de elektrische activiteit van de spieren registreert en zichtbaar maakt.

Tijdens de registratie vragen we u om verschillende opdrachten uit te voeren, bijvoorbeeld om de armen naar voren te strekken. Na afloop worden de elektroden losgemaakt. Ter ondersteuning van het onderzoek worden er videobeelden gemaakt. Dit onderzoek wordt beoordeeld door de neuroloog.

Het totale onderzoek duurt maximaal een uur en is pijnloos.

Wat gebeurt er na het onderzoek

Uitslag
Het resultaat van het onderzoek wordt verslagen en besproken met de neuroloog en KNF-laboranten. De uitslag bespreekt u volgens afspraak met uw behandelend arts.

Wat te doen bij ziekte of verhindering

Als u door ziekte of om andere redenen verhinderd bent uw afspraak na te komen, neem dan zo snel mogelijk contact op met de afdeling KNF.

Heeft u nog vragen?

Deze informatie is niet bedoeld als vervanging van mondelinge informatie, maar als aanvulling hierop. Hierdoor is het mogelijk alles nog eens rustig na te lezen.

Met medische vragen kunt u terecht bij uw behandelend arts.

Als u vragen heeft over uw onderzoek, neemt u dan contact op met de afdeling Klinische Neurofysiologie, telefoon: 040 - 286 48 29.