Mammografie borst

radiologie.jpg
St. Anna Logo

Een mammografie bestaat uit een serie digitale röntgenfoto’s van de borst. Op deze foto’s komt u met uw bovenlichaam voor het röntgenapparaat te staan. De laborante legt uw borst op een plaat, waarna de borst met een tweede plaat enkele seconden wordt samengedrukt. Dit kan gevoelig zijn, maar hierdoor worden de foto’s beter van kwaliteit. Van elke borst worden minstens twee opnames gemaakt in verschillende richtingen. Vervolgens worden deze beoordeeld door de radioloog.

Echografie van de borst

Bij patiënten jonger dan 30 jaar wordt meestal niet gestart met een mammografie, maar wel met een echografie van de borst, omdat bij hen het borstweefsel nog erg dens (dicht) is waardoor een mammografie vaak moeilijk te beoordelen is.

 

Marianne Hooijen bij mammograaf
(Geldrop - Marianne Hooijen bij mammograaf) 

Tips van onze specialisten
_MG_9925-ZKH-Dorothy Heijmans.png

Dorothy Heijmans

verpleegkundig specialist mamma

Patient Journey app

In de app 'Patient Journey' is informatie over uw behandeling te vinden. Via de app krijgt u stap voor stap belangrijke informatie over onder andere het onderzoek, de operatie, revalidatie en nazorg. Download de app Patient Journey via de App store of Play Store voor praktische informatie en handige video’s. Zoek vervolgens naar 'St. Anna ziekenhuis' en selecteer de gewenste behandeling.

Dorothy HeijmansBekijk profiel

Vindt u deze informatie nuttig?

Goed om te weten
Stel uw vraagWij beantwoorden uw vraag binnen 2 werkdagen