Medisch consult sportarts

St. Anna Logo

Een sportarts is medisch specialist op het gebied van sport en bewegen. Sporters van alle leeftijden en ieder niveau kunnen met vrijwel alle blessures, medische problemen of vragen rond sport en bewegen terecht voor een consult bij een van de sportartsen van Anna TopSupport.

Wat doet een sportarts?

 • De sportarts begeleidt en behandelt sporters met alle soorten blessures en pijnklachten bij het bewegen. Een bezoek aan een sportarts is zeker aan te raden bij hardnekkige blessures waarbij rust en fysiotherapie niet helpen. Zoals bijvoorbeeld nogal eens voorkomt bij klachten aan de knie, lies, achillespees, schouder of hamstring, bij hielspoor of een tennisarm.
 • Geeft adviezen om blessures te voorkomen en uw belastbaarheid te vergroten.
 • Kan u helpen als u bij inspanning last heeft van benauwdheid of duizeligheid.
 • Doet sportmedische onderzoeken zoals bijvoorbeeld medisch keuringen en inspanningsonderzoeken.
 • Kan u helpen uw conditie op te bouwen.
 • Adviseert hoe u (weer) verantwoord kunt sporten. Ook bij mensen met een chronische aandoening.
 • Kan u begeleiden om op een bepaald sportniveau (terug) te komen.

De behandeling

Eerste consult

Bij het eerste consult zal de sportarts u vragen stellen over uw klachten of doelen en daarna zo nodig lichamelijk onderzoek doen.

Soms is aanvullend onderzoek nodig zoals een inspanningstest, röntgen-, echo- of MRI-onderzoek. Ook dat kan allemaal bij Anna TopSupport zelf. Eventueel vindt overleg met uw huisarts plaats, of met andere specialisten van het Anna Ziekenhuis zoals bijvoorbeeld de orthopedisch chirurg, of cardioloog.

Afstemming behandeling

Als duidelijk is wat er aan de hand is, stemt de sportarts de behandeling met u af.

In de meeste gevallen geeft de sportarts zelf behandeladviezen. Dat kan gaan om het opbouwen van uw training, specifieke oefeningen, behandeling met injectietechnieken (zoals bijvoorbeeld autologe bloedinjectie) of materiaaladviezen (schoenen, zooltjes, brace/tape) of verdere behandeling door een (sport)fysiotherapeut.

Voordelen van Anna TopSupport

Direct uitslag, direct start behandeling

Bij Anna TopSupport is bijna alle medische kennis en ervaring rond sport en bewegen onder één dak te vinden.  Dat betekent dat u bij een bezoek aan de sportarts meestal direct de uitslag/diagnose heeft, meteen met de behandeling kunt beginnen en dus minder vaak hoeft terug te komen.

Kennis van topsport, beschikbaar voor iedereen

Anna TopSupport heeft veel ervaring met de begeleiding van (olympische) topsporters. Daar profiteert iedereen die bij Anna TopSupport komt van. Onze fysiotherapeuten zijn altijd op de hoogte van de nieuwste inzichten en behandelingen.

Het proces

Afspraak maken met sportarts?

Voor een medisch consult van de sportarts is een verwijzing van de huisarts of een medisch specialist nodig. Komt u voor een sportmedisch onderzoek zoals een sportkeuring? Of voor advies zonder medische klachten? Dan kunt u direct een afspraak maken. Dan valt een consult niet onder de basisverzekering en heeft u geen verwijzing nodig.

  Niet vergeten

 • Een geldig identiteitsbewijs en pasje van de zorgverzekering
 • Heeft u ergens anders röntgen/MRI-onderzoeken laten doen voor de klachten waarvoor u bij de sportarts komt? Dan is het fijn als u die meeneemt.
 • Materialen die met uw blessure te maken hebben. Bijvoorbeeld uw sportschoenen.

Vergoeding en tarieven sportarts

De sportarts wordt bij medische klachten vaak vergoed vanuit de basisverzekering. Als het om sportkeuringen en adviezen gaat zonder medische klachten dan kan de sportarts vaak vergoed worden als u een aanvullende verzekering hebt.

Vergoeding en tarieven sportarts
Stel je vraagWij beantwoorden je vraag binnen 2 werkdagen

Voor medische vragen: neem telefonisch contact op met de polikliniek of maak gebruik van BeterDichtbij als je daarvoor bent aangemeld. Gebruik het afsprakenformulier voor het maken of wijzigen van een afspraak.