MRI-scan borst

MRI scan st anna ziekenhuis geldrop eindhoven.jpg
St. Anna Logo

Wat is een MRI

MRI staat voor Magnetische Resonantie Imaging. Dit betekent dat met behulp van een sterke magneet en radiogolven afbeeldingen van uw lichaam worden gemaakt. Er wordt bij een MRI geen röntgenstraling gebruikt. Met deze techniek kunnen de weke delen van het lichaam in beeld worden gebracht. In dit geval zijn dat uw borsten (mammae). 

MRI tijdens menstruatie

Dit onderzoek vindt bij voorkeur plaats in de 2e week van de cyclus, dat is de week na uw menstruatie. Dit is niet van toepassing als u zeer onregelmatig menstrueert of niet meer menstrueert of als uw arts anders beslist.

MRI bij borstkanker

Wanneer bij u borstkanker is geconstateerd, dan zal in een aantal gevallen een MRI worden verricht. Dit is zeker het geval als het multidisciplinaire team in overleg met u heeft besloten om eerst chemotherapie te geven, waarna geopereerd wordt. De MRI is bedoeld om de reactie op de chemotherapie te monitoren. 

Goed om te weten
Stel uw vraagWij beantwoorden uw vraag binnen 2 werkdagen

Voor medische vragen: neem telefonisch contact op met de polikliniek of maak gebruik van BeterDichtbij als u daarvoor bent aangemeld. Gebruik het afsprakenformulier voor het maken of wijzigen van een afspraak.