Nucleair onderzoek

radiologie.jpg
St. Anna Logo

Op de afdeling radiologie van het Anna Ziekenhuis verrichten we onderzoeken met radioactieve stoffen. Hiermee kunnen we de werking van verschillende organen en aandoeningen van het skelet zichtbaar maken. 

Hoe gaat nucleair onderzoek in zijn werk?

Een radiologisch laborant dient radioactieve stof toe via een bloedvat in uw arm (met een infuus). Met behulp van deze radioactieve stof kan de werking van het lichaam, een orgaan of orgaansysteem worden afgebeeld. Nucleair onderzoek is een veilige manier van onderzoek. De hoeveelheid radioactieve stof die u krijgt is erg klein. De hoeveelheid straling die u krijgt is vergelijkbaar met het maken van een röntgenfoto. Er zijn geen bijwerkingen. De meeste radioactieve stoffen die gebruikt worden zijn binnen een dag uit uw lichaam verdwenen. De hoeveelheid straling die u intussen uitzendt is ongevaarlijk voor uw omgeving. Na het onderzoek kunt u direct naar huis.

Nucleair onderzoek bij het Anna Ziekenhuis

U wordt tijdens een nucleair onderzoek professioneel begeleid door onze radiologisch laboranten. U kunt bij hen terecht met al uw vragen en zorgen over het onderzoek.

Tips van onze specialisten
_MG_9293-ZKH-Hans Janssen.png

J.H.P. (Hans) Janssen

cardioloog

Koffie of thee

Drinkt u geen koffie of thee voor een nucleaire test of stress-MRI test.

J.H.P. (Hans) JanssenBekijk profiel

Vindt u deze informatie nuttig?

Stel uw vraagWij beantwoorden uw vraag binnen 2 werkdagen

Wij kunnen u via dit formulier geen antwoord geven op medisch inhoudelijke- en spoedvragen. Een afspraak maken kan alleen telefonisch. Neemt u contact op met uw huisarts/ behandelend arts als u vragen heeft over uw persoonlijke gezondheidstoestand, diagnose of een behandeling.