Onderzoek naar lage bloeddruk

St. Anna Logo

Een lage bloeddruk veroorzaakt vaak klachten zoals vermoeidheid, duizeligheid en flauwvallen. Een lage bloeddruk is meestal onschuldig. De klachten gaan vaak vanzelf over zonder behandeling. Als de klachten lang aanhouden of steeds terugkeren, kan dat veel invloed hebben op uw dagelijks leven. In het Anna Ziekenhuis kunt u terecht voor onderzoek en behandeling van een lage bloeddruk. Een lage bloeddruk kan worden veroorzaakt door aanleg, hogere leeftijd, maar ook door medicijnen, hartritmestoornissen, een infectie of een andere ziekte, zoals Parkinson of diabetes. Uw huisarts kan u bij aanhoudende of onverklaarbare klachten doorverwijzen naar het Anna Ziekenhuis.

 

Hoe gaat onderzoek naar een lage bloeddruk in zijn werk?

U krijgt verschillende onderzoeken om vast te stellen of u een lage bloeddruk heeft en wat de oorzaak hiervan is. U krijgt bijvoorbeeld een bloedonderzoek, urineonderzoek, een echo en een 24-uurs bloeddrukmeting. Bij een 24-uurs bloeddrukmeting krijgt u een band om uw arm met een bloeddrukmeter. Een aantal keer per uur wordt uw bloeddruk en uw hartslag gemeten. De meter hangt aan een riem op uw heup en slaat alle waarden automatisch op. De resultaten van de verschillende onderzoeken bepalen de behandeling. De internist-vasculair geneeskundige die u onderzoekt en behandelt, werkt hierbij nauw samen met specialisten van de afdeling cardiologie, neurologie, KNO-artsen en geriatrie.

 

Onderzoek naar lage bloeddruk in het Anna Ziekenhuis  

Er zijn in Nederland maar weinig artsen die gespecialiseerd zijn in onderzoek en de behandeling van een lage bloeddruk. De internist-vasculair geneeskundige van het Anna Ziekenhuis heeft zich gespecialiseerd in onderzoek naar lage bloeddruk en heeft veel ervaring met de behandeling hiervan. Onze betrokken specialist biedt u de beste zorg bij een lage bloeddruk.

Stel je vraagWij beantwoorden je vraag binnen 2 werkdagen

Voor medische vragen: neem telefonisch contact op met de polikliniek of maak gebruik van BeterDichtbij als je daarvoor bent aangemeld. Gebruik het afsprakenformulier voor het maken of wijzigen van een afspraak.