Nazorg borstpunctie

U heeft zojuist een borstpunctie gehad. Er is bij u, onder verdoving, wat weefsel uit de afwijking in uw borst voor onderzoek weggenomen.

Advies nazorg

  • Het is verstandig om na het onderzoek thuis uw borst te koelen. Koel ongeveer een half uur met tussenpozen. U kunt hiervoor een icepack of iets kouds uit de vriezer gebruiken. Houd het ijs nooit rechtstreeks op de huid. Stop het in een washandje of leg een handdoek tussen het ijs en uw huid. Koelen is effectief tegen de pijn, zwelling en het blauw worden van de borst.
  • Bij pijn kunt u eventueel Paracetamol innemen, 500mg, maximaal 6 stuks per dag. Gebruik geen Aspirine, dit verhoogt de kans op nabloeding.
  • Het is het beste als u vandaag geen zwaar lichamelijk werk verricht. Ook geen activiteiten doet waarbij u de armen boven het hoofd tilt  zoals; was ophangen, ramen wassen, fitness of tennis.
  • De 1e dag de pleister droog houden. De 2e dag mag de pleister er af. Dan kunt u ook weer douchen.

Wat te doen bij vragen of problemen?

Als uw borst toch dik en pijnlijk wordt, dan is waarschijnlijk de bloeding niet goed gestelpt. Bij vragen of twijfel kunt u altijd overleggen of terugkomen naar de afdeling radiologie.

De afdeling radiologie is bereikbaar van maandag tot vrijdag tussen 8.00 en 17.00 uur op telefoonnummer 040 - 286 48 32.

Buiten kantooruren en in het weekend kunt u contact opnemen met de spoedeisende hulp (SEH), telefoonnummer 040 - 286 48 34.