St. Anna Logo

Met een röntgenapparaat kunnen we foto’s maken van onder andere het skelet en de longen. Röntgenfoto’s van het skelet worden vaak gemaakt om mogelijke botbreuken te onderzoeken. Een röntgenfoto van de longen noemen we een thoraxfoto. Op een thoraxfoto kunnen we afwijkingen aan hart en/of longen zien. Om een diagnose te stellen over de aard van de afwijking is verder onderzoek nodig. Bijvoorbeeld een CT-scan. Uw specialist of huisarts kan u doorverwijzen naar de afdeling radiologie om een röntgenfoto te maken.  

 

Hoe gaat een röntgenfoto maken in zijn werk?

Uw behandelend arts of huisarts doet een aanvraag voor één of meerdere röntgenfoto’s. Bij een röntgenfoto wordt met röntgenstraling een foto van een lichaamsdeel gemaakt. Een radiologisch laborant maakt de foto op één van de drie röntgenkamers van het Anna Ziekenhuis. Het maken van een röntgenfoto duurt net zo lang als het maken van een gewone foto; met één druk op de knop is het gebeurd.

 

Een röntgenfoto maken bij het Anna Ziekenhuis

Wij streven naar zo kort mogelijke wachttijden voor het maken van röntgenfoto’s. U kunt voor het maken van röntgenfoto’s terecht op zowel de afdeling radiologie in Geldrop als in Eindhoven. Het maken van een röntgenfoto kan alleen op afspraak.

De Spoedeisende Hulp afdeling (SEH) van het Anna Ziekenhuis in Geldrop heeft een eigen röntgenkamer. Patiënten van de SEH hoeven voor het maken van een röntgenfoto dus niet naar de afdeling radiologie.

Stel je vraagWij beantwoorden je vraag binnen 2 werkdagen

Voor medische vragen: neem telefonisch contact op met de polikliniek of maak gebruik van BeterDichtbij als je daarvoor bent aangemeld. Gebruik het afsprakenformulier voor het maken of wijzigen van een afspraak.