Schouderspreekuur

chevron_left Orthopedie
St. Anna Logo

De schouder is een zeer beweeglijk gewricht. Het heeft in tegenstelling tot de knie of heup een veel ruimere beweging in alle vlakken. Dit is nodig om alledaagse handelingen te kunnen verrichten, zoals haren kammen, toiletgang en maken van bijvoorbeeld een werpbeweging met sporten. Deze bewegingen worden door meerdere gewrichten mogelijk gemaakt. Naast het schoudergewricht zelf spelen het schouderblad, het sleutelbeengewricht en de nek hierin een grote rol. Het schoudergewricht heeft door deze ruime beweeglijkheid ook extra banden en kapsel om het gewricht te versterken. Dit betekent dus ook dat er veel verschillende aandoeningen een rol kunnen spelen als een patiënt schouderklachten of schouderpijn heeft.

 

Schouderspreekuur Anna Ziekenhuis

Het Anna Ziekenhuis heeft een speciaal schouderspreekuur. Hier kunnen patiënten terecht met hun schouderklachten. De arts komt samen met een fysiotherapeut en/of manueel therapeut snel tot een diagnose. Hiertoe wordt altijd een röntgenfoto. Indien nodig wordt aanvullend hierop een echo of scan gemaakt. Het schouderspreekuur vindt wekelijks op dinsdag plaats.

Tips van onze specialisten
_MG_8574-TS-Rob Bogie.png

Rob Bogie

orthopedisch chirurg

Anna Ziekenhuis app

In onze app Patient Journey is informatie over uw behandeling te vinden. Via de app krijgt u stap voor stap belangrijke informatie over onder andere het onderzoek, de operatie, revalidatie en nazorg. Download de app Patient Journey via de App store of Play Store voor praktische informatie en handige video’s.

Rob BogieBekijk profiel

Vindt u deze informatie nuttig?

Stel uw vraagWij beantwoorden uw vraag binnen 2 werkdagen

Voor medische vragen: neem telefonisch contact op met de polikliniek of maak gebruik van BeterDichtbij als u daarvoor bent aangemeld. Gebruik het afsprakenformulier voor het maken of wijzigen van een afspraak.