Spataderspreekuur

St. Anna Logo

Spataderen zijn abnormaal verwijde, gekronkelde aderen in de benen. De medische naam voor spataderen is ‘varices’. Als de kleppen in de aderen van de benen lek raken, kunnen spataderen ontstaan. Factoren die hier een belangrijke rol bij spelen zijn: erfelijke aanleg, zwangerschap, langdurig te hoge bloeddruk, trombosebeen in het verleden, veel en lang (stil)staan, hormonale factoren, overgewicht. Het Anna Ziekenhuis biedt een speciaal spreekuur waarin ook tijd gereserveerd is voor aanvullend (duplex-)onderzoek, zodat u na één consult in de meeste gevallen precies weet waar u aan toe bent.

 

Spataderspreekuur Anna Ziekenhuis

Tijdens het spataderspreekuur op de polikliniek chirurgie onderzoekt de vaatchirurg en/of verpleegkundig specialist vaatchirurgie uw benen. Als het nodig is zal meteen een duplex-onderzoek worden verricht op de afdeling radiologie. De uitslag van dit onderzoek bespreekt u aansluitend met de arts, waarna u direct een behandeladvies krijgt. Als een operatie wordt geadviseerd, stelt u in overleg met het bureau opname een voorlopige operatiedatum vast.

Het spataderspreekuur vindt wekelijks plaats zowel in het St. Anna Ziekenhuis locatie Geldrop als in het Anna Ziekenhuis locatie Eindhoven. Iedere dinsdag vindt het spreekuur plaats op locatie Geldrop: 8.30 uur - 12.00 uur & 13.00 uur tot 16.00 uur. Iedere donderdag kunt u op locatie Eindhoven terecht: 08:30 uur – 12:00 uur.

 

Stel uw vraagWij beantwoorden uw vraag binnen 2 werkdagen

Voor medische vragen: neem telefonisch contact op met de polikliniek of maak gebruik van BeterDichtbij als u daarvoor bent aangemeld. Gebruik het afsprakenformulier voor het maken of wijzigen van een afspraak.