Sportblessure inloopspreekuur voor kinderen

St. Anna Logo

Anna TopSupport in Eindhoven heeft iedere maandag een speciaal gratis inloopspreekuur voor kinderen met een sportblessure of vragen rond gezond sporten. Zonder afspraak kunnen kinderen terecht om de blessure door een fysiotherapeut te laten beoordelen. Zo is snel duidelijk wat er aan de hand is met bijvoorbeeld de knie, enkel, heup of schouder.

Snelle beoordeling, sneller herstel

Anna TopSupport heeft bewust voor de maandag gekozen voor het inloopspreekuur voor kinderen omdat de meeste sportblessures in het weekeinde ontstaan. Zo kan de fysiotherapeut de blessure binnen 48 uur beoordelen en waar nodig behandelen. Dat is belangrijk voor het herstel, zodat uw kind zo snel mogelijk weer kan sporten.

Verder onderzoek of behandeling nodig?

Als de fysiotherapeut beoordeelt dat verdere behandeling of onderzoek nodig is, dan kan dat ook bij Anna TopSupport. Hier werken zowel fysiotherapeuten, sportartsen als orthopedisch chirurgen en er is eigen apparatuur voor het maken van bijvoorbeeld een MRI of echo. Voor verder onderzoek en behandeling is wel een verwijzing van de huisarts nodig.

Blessures bij kinderen komen vaker voor

Kinderblessures bij het sporten komen steeds vaker voor. Dat komt deels omdat er al op jonge leeftijd intensief gesport wordt, terwijl de groei voor extra kwetsbaarheid zorgt.

Blessures komen ook vaker voor omdat kinderen minder bewegen/buiten spelen. Als ze dan sporten missen ze soms de kracht, lenigheid en balans om blessures te voorkomen.

Anna TopSupport heeft veel ervaring met de behandeling van sportblessures bij kinderen en bij het helpen voorkomen van nieuwe blessures.

Tijdstip en locatie

Het inloopspreekuur voor kinderen met sportblessures is iedere maandag van 18.00 tot 19.00 uur bij Anna TopSupport aan de Antoon Coolenlaan in Eindhoven.

Let op: Wij vragen u om uzelf en uw kind van te voren aan te melden, zodat we beter zicht hebben op het aantal personen dat naar het inloopspreekuur komt. Aanmelden kan via 040 - 286 4144 of topsupport@st-anna.nl.

Het proces

Afspraak maken?

Een afspraak maken is niet nodig voor het sportblessure inloopspreekuur voor kinderen. Uw kind kan op maandag tussen 18.00 en 19.00 uur naar Anna TopSupport komen, Antoon Coolenlaan 1-03 in Eindhoven (naast Tongelreep). Meer weten? Neem contact met ons op via 040 286 4144 of topsupport@st-anna.nl

Kosten en vergoedingen

De beoordeling van de blessure van uw kind door de fysiotherapeut is op het inloopspreekuur gratis. Is er verder onderzoek of behandeling nodig? Dan gelden de normale tarieven en vergoedingen voor fysiotherapie, sportarts, orthopedisch chirurgie en diagnostiek.

Kosten en vergoedingen
Stel je vraagWij beantwoorden je vraag binnen 2 werkdagen

Voor medische vragen: neem telefonisch contact op met de polikliniek of maak gebruik van BeterDichtbij als je daarvoor bent aangemeld. Gebruik het afsprakenformulier voor het maken of wijzigen van een afspraak.